in , , ,

Hogyan hozhatjuk közös nevezőre a röplabdát és a kémiát?

A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban mindkettőnek komoly hagyományai vannak. Iskolánk röplabdásai a tavalyi évben kiemelkedő sikereket értek el az országos diákolimpián. Az idén is nagy reményekkel várjuk a versenyeket, ahol mind a fiúk, mind a lányok mezőnyében a következő hetekben zajlanak a megyei elődöntők és döntők.

Az ezekre való felkészülés egyik állomásaként fogadtuk el a pécsi Babits Mihály Gyakorló Gimnázium meghívását az álaluk rendezett röplabda tornára. A két csapat évek óta jó kapcsolatokat ápol, az országos versenyeken gyakran találkoznak, és a pécsiek több éve lelkes résztvevői a Vajda Strandröplabda Kupának. Pécs és Szarvas mellett a tornán az érdi Vörösmarty Gimnázium és a kaposvári Táncsics Gimnázium csapata versenyzett.

Messzire utaztunk a sikerért. Remek játékkal, a helyieket saját pályán legyőzve nyertünk. Köszönjük az utazáshoz nyújtott támogatást a Vajdás Öregdiákok Baráti Körének.

Csapattagok: Mester Zsófia (12.A), Szabó Csenge (12.B), Gyulai Fanni (12.B), Lestyán Luca (12.A), Gyekiczki Fanni (10.A), Kugyela Szabina (10.A), Krátki Tamara (11.A), Toman Viktória (11.C). A csapat felkészítője Csilik Attila testnevelő.

A közös nevező pedig az, hogy vannak diákok, aki mindkét területen jeleskednek. Ezek között van Gyekiczki Fanni, aki a pécsi röplabda tornáról hazatérve másnap teljesen más oldaláról mutatkozott meg, Szentesre indult, akkor már a kémiás csapat tagjaként.

A Curie Alapítvány által szervezett versenyek közül a kémia versenyre is több tanuló nevezett be ebben a tanévben is. A levelezős fordulókat követően a 7 legjobb megoldást beküldő tanuló meghívást kapott Szentesre, ugyanis itt, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában rendezték meg 2018. február 24-én, szombaton a területi versenyt. Ez az iskola nagyon jó házigazdája ennek a rendezvénynek, szeretik a diákjaink ezt a helyszínt, ennek ellenére a gyerekek egyéb programjainak torlódása miatt csak 4 tanuló tudott részt venni a megmérettetésben. De a kis csapat remekül helytállt.

Uhljar Janka (12. A) a 11-12. osztályos korcsoportban 1. helyezést, Gyekiczki Fanni (10.A) a 10. osztályos korcsoportban 1. helyezést ért el, ők mindketten Dr. Mészárosné Verók Mária tanítványai. Gerzsenyi Lili (9.A) 3. és Schubert Lili (9.A) 4. lett a 9. osztályosok között, felkészítőjük Borzovánné Burai Julianna volt.

A röplabdásokhoz hasonlóan a kémiások idénye sem zárult, hiszen hamarosan ötfős csapattal veszünk részt az Irinyi János Országos Kémia Verseny megyei döntőjében, a csapatban természetesen Fanni is szerepel.

A diákoknak és felkészítő tanároknak további sikereket kívánunk.

Kitajkáné Szántai Mária

Már tíz ember talált menedéket a szarvasi krízisközpontban

A hétvége legizgalmasabb mérkőzése az U12-es kosarasok között zajlott