in , ,

A hétvége legizgalmasabb mérkőzése az U12-es kosarasok között zajlott

A hétvége mindenképpen legizgalmasabb mérkőzése az MKOSZ Gyermek Kupa 3. sz. régió U12 VI. forduló „E” csoportjának Fő téri tornatermében lezajlott kosárlabda-mérkőzése volt. Az esemény érdekessége, hogy a házigazda RICSILLA–GFF Gyakorló Szarvas a Szentesi KK-val játszott, ahol több szarvasi gyerek is edz.

RICSILLA–GFF Gyakorló Szarvas – Szentesi KK. (lány) 25:57 (5:23, 6+0:4+6, 10:11, 4:13)

RICSILLA U12: Biró Csenge, Baráth Barna, Bogdán Péter, Magyar Levente, Gombos Béla, Solymosi Berill, Sass Péter, Baksa Barna, Hárskuti Dominik, Wertheim Amanda, Solymosi Armand
Edző: Darida Károly, Darida Károlyné, Darida Ildikó

Szentesi KK U12 szarvasi játékosai: Farkas Nóra, Nagy Boglárka, Lohr Lili, Nagy Réka, Csasztvan Hajnalka, Kondacs Eszter
Edző: Laczkó Róbert

– Ez egy mérkőzés volt, így kell felfogni. Most kikaptunk. Ez volt az ötödik mérkőzésünk a különböző korosztályokban, ebből háromszor nyertünk, kétszer kikaptunk – nyilatkozta a mérkőzés után Darida Károly, majd elismerően szólt Romhányi Kitti és Lohr Lili pályán nyújtott teljesítményéről.

– A mieink kicsit megszeppentek. Sajnos az egyik legjobb játékosom, Nieddu Roberto a mai nap sérülés miatt nem tudott szerepelni. Nem csinálunk ebből problémát, szépen tovább építjük magunkat. Van körülbelül 50 gyerek, akikkel foglalkozunk itt, Szarvason. Nagy részük a Gyakorló iskolába jár, ahonnan minden támogatást megkapunk. Mi Szarvason szarvasiaknak szeretnénk kosárlabdát csinálni. Bárki jöhet hozzánk, aki úgy érzi, hogy a szarvasi kosárlabdától kapott valamit, és azt szeretné, hogy a gyereke is élvezze ezeket a dolgokat – tette hozzá a szarvasi RICSILLA edzője.

Laczkó Róbert, a Szentesi KK edzője is mikrofon elé állt.

– Gratulálok a lányoknak, nagyon-nagyon ügyesek voltak, egyben voltak, a védekezést is megoldottuk és ez nagyon fontos volt. A támadásban van két-három olyan játékosunk, aki nagyon ügyes. Azt próbáljuk tovább építeni, hogy a többi játékos is minél jobban felnőjön a feladathoz – jelentette ki a szentesi edző.

Hogyan hozhatjuk közös nevezőre a röplabdát és a kémiát?

Dr. Tirják László (Fotó: Hegedűs Éva)

Közel félmilliárd forintból fejlesztik Körösvölgyi Látogatóközpontot