Connect with us

Szarvas

Hatan vehették át a barátok elismerő díját

36. farsangi bálját rendezte meg február utolsó hétvégéjén a Szarvas Város Barátainak Köre. A gyönyörűen terített asztalok körül minden széket elfoglaltak Szarvas barátai, akik erre az alkalomra az ország minden részéből, még Őrbottyánból is érkeztek. A budapesti csoport is számtalan taggal képviseltette magát. Az est fővédnöke Babák Mihály polgármester, az est védnökei Medgyesi Tamás és Steinmacher László volt.

A kitüntetések átadása előtt Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a baráti kör elnöke állt mikrofonhoz.

– Nekünk nagyon nagy öröm, hogy minden évben itt köszönthetjük a barátainkat. Azért is különösen fontos ez nekünk, mert ez egy visszaigazolás arról, hogy amit csinálunk, és amit szeretnénk csinálni ezután, arra nagyon sokan kíváncsiak, és eljönnek hozzánk – fejezte ki örömét az elnökasszony.

– Én azt gondolom, hogy Szarvas város szerencsés, hiszen olyan közösségei vannak, mint ez a baráti kör is, amik szeretik ezt a várost, akarnak tenni érte, és tesznek is érte. Ezért is van az, hogy Szarvas ilyen szép, ilyen élhető város. Azt gondolom, hogy amíg ilyen közösségek vannak egy városban, ez így is fog maradni. Azt kívánom, hogy mindig sok-sok barátja legyen Szarvasnak! – fejezte ki elismerését Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Hodálik Pál alpolgármester Babák Mihály üdvözletét tolmácsolta, és méltatta az egyesület munkáját.

2018-ban a barátok elismerő díjainak valamelyikét heten érdemelték ki. Két vajdás diák, Nagy Béla és Molnár Gergő emléklapot, Szarvas Város Baráti Köre bronz kitüntető fokozatát Bencsik János testnevelő tanár, Korbely István festőművész, ezüst fokozatú kitüntetést Ágoston Béla zeneközelítő és Forschner Rudolf audiovizuális gasztro-világutazó vehette át. Utóbbi abban annak az Árpád Szállónak a dísztermében tehette ezt meg, ahol annak idején még vendéglátósként dolgozott.

Az ünnepi hangulatot a Cervnius Teátrum, színészei, Szemerédi Bernadett és Polák Ferenc mellett a társulat tánckara, egy különszám erejéig közülük is két táncosuk, Szabó Máté és Barát Enikő, valamint a Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka tette mozgalmasabbá.

Népszerű

Hirdetmény Szarvas Város Barátainak Köre tisztújító közgyűléséről

Sajtóközlemény

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect