in , ,

A tűz hiánya, négyet kaptunk Mezőhegyesen

Nagyszombaton a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójára került sor Mezőhegyesen. Rendhagyó módon egy mérkőzés előtti történettel kezdeném a tudósítást, az igencsak illuminált állapotban lévő hangosbemondó, a szokásos névsor felolvasásakor Polonszki nevét, igen megtisztelő módon, Podolskira “lengyelesítette”, ami akkor mosolyt csalt az arcunkra, de mint utóbb kiderült az utolsót az napra.

A meccs első időszakában nyomát sem lehetett felfedezni a majdani összeomlásnak, a 2. percben Farkas közeli lövését védte Varga nagy bravúrral. Majd a 12. percben Furár emelési próbálkozását húzta le a hegyesi kapus. Ami a nagy helyzeteket illeti, szinte az összes puskaporunkat el is lőttük az napra, mert a továbbiakban már nem rólunk szólt a játék.

A gondok a 26. percben kezdődtek, ekkor Szlovák begurítását lőtte Nagy az üresen tátongó kapu közepébe. 1-0.

Na de egy gól nem gól, egy hete a Rákóczi is vezetett, mégis megfordítottuk, gondoltuk bizakodóan. A 30. percben, egy újabb védelmi kihagyás után, egy kb 40 métert szálló labdát vett le Nagy, majd senkitől sem zavartatva lőtt Lévai kapujába. 2-0.

Voltunk mi már két gólos hátrányban Jaminában, mégis nyertünk, véltük kint a pálya szélén, de tudtuk, itt most hiányzik, nincs meg az a bizonyos tűz ott bent a pályán, ami a fordításhoz kellene. A fordulást követően a 48. percben Szlovák került nagy helyzetbe, de szerencsénkre kapufa mellé gurított. A dekoncentráltság iskolapéldáját láthattuk az 53. percben, amikor Viszkok az oldalvonal mellett, ártalmatlan szituációban Lugasit tarolta le hátulról, amiért a kiállítás sorsára jutott.

Alig telt egy perc, máris kihasználta a hazai csapat az emberelőnyét, Dócza lőhetett középről, de lövése a jobb kapufán landolt, majd a visszapattanóból szintén Dócza próbálkozhatott, ami után a felső lécről vágódott a labda a kapunkba. 3-0.

Három gólos különbség, emberhátrány, innen már nem volt visszaút, viszont volt még több mint fél óra, amit valahogy túl kellett élni. Szerencsék volt abban, hogy a hazaiak ezek után kissé visszavettek, így engedtek egy kicsit minket is játszani. A 67. percben Túri lövését védte vetődve Lévai, majd az ellentámadásból Furár lőhetett a tizenhatos sarkáról, kicsivel mellé. A 78. percben Somogyi húszról elengedett lövése csattant a felső lécen. A 79. percben Zima lövését tolta szögletre Varga.

A 89. percben Szabó tett arról, hogy vereségünk még megalázóbb legyen, közelről lőtt a rövid alsó sarokba. 4-0.

Egy ilyen módon elbukott meccs után nem könnyű úgy összegzést írni, hogy az ember ne bántson meg senkit, de ez a mai meccsen tanúsított hozzáállás nem volt méltó egyetlen szarvasi mezben pályára lépő játékoshoz sem. Természetesen nem lehet minden meccsre tökéleten felszívnia magát az embernek, de ennyire nemtörődöm módon hozzáállni egy meccshez nem vétek, hanem bűn, amit elsősorban azzal a közel negyven-ötven ember ellen követtek a fiaink, akik elkísérték a csapatot hegyesre. Azt szokták mondani, hogy jobb egyszer kikapni 4-0-ra mint négyszer 1-0-ra, ami lehet igaz is, de ha egy mód van rá szökőévenként sűrűbben ne forduljon elő. A lényegen nem változtat, hogy a Mezőhegyes ezen a meccsen mindenben fölénk nőtt ami ezt a játékot jellemzi, így nem kerülhettük el a sorsunkat, a mai napon még Podolski sem segített volna rajtunk. Ezzel az alapszakasz lezárult, az elkövetkezőkben a felsőházban folytatjuk tovább, jövő szombaton hazai környezetben, az Előre II lesz az ellenfelünk.
Jók: a fentiekből talán kiderült, hogy senki nem nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

Mezőhegyesi SE – Szarvasi FC 4-0 (2-0)
Mezőhegyes, Sporttelep – 130 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (György S., Varga L.)

Mezőhegyes: Varga P. – Ács L., Dajcs Gy., Dajcs Á., Lugasi M., Jámbor J., Mátó A. (Bojtos A.), Nagy Sz. (Szabó Á.), Szlovák N. (Rotár P.), Túri T. (Gazsi B.), Dócza G.
Vezetőedző: Ölei Dezső

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kukovecz D., Polonszki P., Pecznik P. (Szebegyinszki R.), Kriska N. (Körösfalvi K.), Furár R., Zima D., Magyar M., Somogyi J., Farkas N. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Nagy Sz. 26′, 30′, Dócza G. 54′, Szabó Á. 89′

Kiállítva: Viszkok D. 53′ (durvaságért)

Edzői nyilatkozatok:

Ölei Dezső: – Összességében megérdemelten nyertük meg a végig küzdelmes mérkőzést.

Rétes Pál: – Ha a mérkőzés elején kihagyott helyzeteink bemennek, valószínűleg minden másképpen alakult volna. Ettől függetlenül erre a játékra és viselkedésre nincs mentség.

A mérkőzés videós összefoglalója.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Parókus lelkésszé avatták Horváth Z. Olivért

Tusjak János

Búcsú Tusjak Jánostól