in ,

Parókus lelkésszé avatták Horváth Z. Olivért

11 éve másodlelkészként szolgált, most megerősítették ótemplomi lelkészi szolgálatában, és virágvasárnap parókus lelkésszé avatták Horváth Zoltán Olivért.

– Egybegyülekeztünk Isten szent házába, hogy Isten igéjével és imádsággal beiktassuk hivatalába Horváth Zoltán Olivér testvérünket, akit az ótemplomi gyülekezet közgyűlése megerősített lelkészi szolgálatában és parókus lelkésszé választott – mondta Lázár Zsolt esperes, aki mellett ezúttal Horvát Anikó állt az oltár előtt.

Lázár Zsolt János Jelenések könyve első részének 4. verséből idézett. Párhuzamot vont azzal a történettel, miszerint Krisztus után 80-ban, mikor bevezették a császárimádatot, sok keresztény megtagadta ezt, amiért vértanúként haltak meg. Néhány éve azokon a Jelenések könyvében említett területeken az ott élő keresztényeknek hasonló mártíromságot kellett elszenvedniük az utóbbi években, utalt az ottani helyzetre.

– Hálát adhatunk az Istennek, hogy mindig voltak olyan keresztények, akik a hitükért oly sok mindenre képesek voltak. Talán hálásak lehetünk mi is azért, hogy nekünk itt, Magyarországon, nem kel vértanúhalált halni, hogyha meg akarjuk tartani a hitünket, de nem tudhatjuk, hogy miként hív el bennünket az Isten, milyen feladatot bíz ránk az Isten, ahogy egy lelkész, az ő szolgálatának az elején sem tudhatja, hogy milyen feladatokban kell helytállnia, milyen feladatokban kell megerősítenie a gyülekezeti tagokat, a közösséget, aminek a vezetésére elhívta az Úr – fogalmazott.

– Ebben a hivatásban ne fáradj el, de kérd az Úristen segítségét, az ő szeretetét! Érezd azt, hogy nem vagy egyedül, érezd azt, hogy együtt vagyunk ebben a közösségben. Mindannyian azt a feladatot kaptuk, hogy az Isten igéjét hirdessük, álljon elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő – bátorította Horváth Z. Olivért, majd felolvasta a Jézus igéjét a lelkipásztori szolgálatról.

Az ótemplomi gyülekezet elöljárói átadták a lelkész díjlevelet, hogy elfogadják Horváth Zoltán Olivért parókus lelkésszé, majd feltette a kérdést Horváth Z. Olivérnek, hogy elhatározta, elfogadja-e a megbízatást. A határozott “Elfogadom” után Lázár Zsolt és Horváth Anikó beiktatta, immár parókus lelkészi szolgálatába Horváth Z. Olivért.

Ezt követően esküt tettek az újraválasztott közgyűlés tagjai.

Eltűntek az állatparki madarak tojásai húsvétkor

A tűz hiánya, négyet kaptunk Mezőhegyesen