in , , ,

Új Kezdet–LMP: Értékek, és nem hatalmi érdekek mentén kell szerveződnie az új politikai elitnek

Bencsik Mihály és dr. Molnár Róbert
Bencsik Mihály és dr. Molnár Róbert

– Nem szabad félelemre építeni, mert ez azt jelenti, hogy nincs program, csak néphülyítés – fogalmazta meg kendőzetlenül véleményét dr. Molnár Róbert. Az Új Kezdet alelnöke Bencsik Mihály, az Új Kezdet-LMP országgyűlési képviselőjelöltjének meghívására érkezett Szarvasra. Két nappal a sorsdöntő nap előtt egy békés összejövetelre és eszmecserére invitálták a szimpatizánsokat, egyúttal meghallgatták Kübekháza polgármesterének a „Válasszatok még ma, hogy kit akartok szolgálni” címmel tartott előadását is. Ebben a keresztény emberek közéleti szerepvállalásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A rendezvény elején tartott sajtótájékoztatón a volt országgyűlési képviselő megfogalmazta, nem lehetünk immunisak a politikára akkor, amikor azt látjuk, hogy végveszélyben van az ország. Úgy látja, nem csak a határainkon túl, de azon belül is izzik a nemzet, embereket és családokat szakít szét az alantas politika.

– Az én Bibliámba keresztény emberként az van írva, hogy a jövő a béke embereié, és el kell jönni Magyarország életében egy olyan időnek, amikor ez érvényre jut. Magyarország közös ügye mindenkinek, ez a közös ügy pedig arra ösztönöz mindenkit, hogy közös erőfeszítéseket tegyünk érte. Ehhez minden emberre szükség van – buzdított állampolgári jogának gyakorlására mindenkit.

Véleménye szerint az lenne a legjobb, ha a politikai elit szolgálná a társadalmat, de a valóság nem ezt tükrözi. Keresztény emberként ő egyedül Istent szolgálhatja, s erre kér másokat is.

Hiszi, hogy hamarosan eljön egy olyan korszak, amikor az embereket már nem lehet az orruknál fogva vezetni, és nemet tudnak mondani a hazugságokra. A felismerésnek azonban egy húsbavágó krízis lesz az ára.

Mint mondta, nem hisz abban, hogy ez a választás sorsfordító lesz, de abban igen, hogy változásra van szükség. Egyúttal némileg mindenkit felelőssé tett azért, hogy a rendszerváltás után 28 ével ide jutott az ország, mert mindeddig senki sem emelte fel a szavát, és senki sem cselekedett.

– Ennek a választásnak az a tétje, hogy szabadláb vagy börtön a hatalmi elitnek, és ezért minden áron ragaszkodni fog a hatalmához. Ezért élnek egy teljesen leegyszerűsített üzenettel a társadalom felé. Az ellenzékiek próbálnak protest szavazatokat leadni, mondván, hogy csak azok ne maradjanak, akik jelenleg hatalmon vannak, a kormány pedig azon dolgozik, hogy csak ő legyen. Ehhez pedig olyan üzeneteket társítanak, hogyha nem rájuk szavazunk, az ellenzék beengedi a migránsokat, akik szétszabdalnak bennünket, megerőszakolják lányainkat, asszonyainkat, jön a fertőzés és a terrortámadás. Arról ellenben nem beszélünk, hogy olyan mély a társadalmon belüli gyűlölet, hogy naponta háromszáz családon belüli erőszak történik – hozott fel példaként egy megdöbbentő adatot a kormányzati kommunikáció mögötti valóságról.

Hangsúlyozta, értékek mentén kell szerveződnie az új politikai elitnek, és a társadalmi bajokat kell előtérbe helyeznie. Ha ugyanis nem így lesz, marad a remény nélküli, közönnyel párosuló jövőkép.  A megoldást az jelenti, ha a politikusok őszinték az emberekhez, nem butítják le a társadalmat, és az igazságot képviselik. Bencsik Mihályt ajánlotta a választópolgárok figyelmébe, akit egy megbízható, hiteles személynek tart.

A választókerületi jelölt elmondta, büszke arra, hogy dr. Molnár Róbert barátságát és támogatását magáénak tudhatja, és köszönetét fejezte be a látogatásáért.

Hozzátette, bízik abban, hogy április 8-án korszakváltás következik be, és egy nappal később már egy új kezdetet ünnepelhetnek. Reméli, hogy egy olyan irányba indul el az ország, ami megbékélést hoz.

Kérdésre válaszolva elmondta, tapasztalatai szerint az LMP politikáját az elmúlt négy évben megismerték az emberek. Az elmúlt hetekben azt tapasztalta, hogy a bizalom irányában is megvan, és kitart egészen a választófülke magányáig.

Fábry Attila (zöldben) és Endrefalvi Erik

A döntetlennel a csabacsűdiek jutottak tovább

Szilvássy Orsolya és Hartay Csaba

Tegnap lerepült a hülye fejünk