in , ,

Luigi: Egy pontot nagyon megérdemeltünk volna

Az új rendszer szerint a Békés megyei II. osztály északi csoportjának idei bajnoksága alapszakaszból és rájátszásból tevődik össze. A 12 csapat részvételével megvívott oda- és visszavágók után a tabella első és második fele felső-, illetve alsóházban, gyakorlatilag két minibajnokságban folytatja tovább a szezont. Miután a Csabacsűdi GyLSE az alapszakasz végén a Dobozi SE, a Békésszentandrási HMSE, az Okány KSK, a Mezőberényi LE és a Gyomaendrődi FC mögött a felsőház hatodik helyre focizta be magát, a sorsolás szeszélyének köszönhetően egyből a bajnokesélyest láthatta vendégül vasárnap délután.

Ha kapusbravúrok és szerencsék sorával is, de a hazaiak nagyon jól tartották magukat a papírforma szerint esélyesebb doboziakkal szemben. Hudák Roland kapus hárításai nélkül már a 79. perc előtt megszerezhette volna a vezetést a vendéggárda, de szerencsére Roli mindig a helyén volt, előtte meg hibátlanul takarított Sovány Pál, Gilik attila, Hraskó Tibor és András Attila Xavér. Sajnos a 79. percben egy kapu elé belőtt szögletet követő kavarodásból Lukucsz István gólt tudott szerezni, így ezzel az egyetlen találattal vitték is Dobozra a három pontot a vendégek.

A mérkőzés után Sonkoly Lajos edző azt nyilatkozta, hogy abból a két mérkőzésből, amin már túl vannak, nagyon sokat tanultak a doboziakról. Azokon a mérkőzéseken a góljaikat többnyire pontrúgásból kapták, emlékezett vissza Luigi. Így esett ez most is.

– Úgy gondolom, végig partiban voltunk, sőt, az első félidőben nekünk voltak ígéretesebb helyzeteink, akár Nyemcsok Misi, Bobvos Ricsi, vagy Sándor Jani jó lövésére gondolok. Volt gólszerzési lehetőségünk. Végig koncentráltunk, de a szögletnél egy kicsit kihagytunk. Egy nagyon jó szöglet volt, meglepte a kapusunkat meg a védelmet az élesen kapura tartó labda, a kavarodásból pedig bepattant. Fájó, hogy hazai pályán kaptunk ki, de a játékunk fegyelmezett és előremutató volt. Egy pontot nagyon megérdemeltünk volna.

Csabacsűdi GyLSE – Dobozi SE 0–1 (0–0)

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland – András Attila Xavér, Gilik Attila, Sovány Pál, Hraskó Tibor – Kasik Márk, Bertók Gergő, Endrefalvi Erik, Sándor János, Nyemcsok Mihály – Bobvos Richárd (56’ Viszkok Gábor)
Edző: Sonkoly Lajos

Jók: Kasik Márk, Hudák Roland, Endrefalvi Erik, András Attila Xavér

A mérkőzés szünetében ősbemutatót tartottak a csabacsűdi pompomos ovisok és kisiskolások. Farkas Noémi irányítása mellett fűre léptek az iskolás Ördögök és az ovis Pillangók. Sajnos a félidei szünet kevés volt a teljes műsoruk bemutatásához, félbe kellett szakítani azt.

Kugyela Flóra és Pécsváradiné Tóth Anikó

Felkerült az i-re a pont

Pályázati hirdetmény “SZARVAS” térfelirat kivitelezésére