in , , ,

Fergeteges izgő-mozgó GFF Alma koncert Szarvason

A Gál Ferenc Főiskola és a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda közösségépítő programra hívta kicsi és nagy polgárait, szüleiket, partnerintézményeit, Szarvas város kisgyermekes családjait.

A 2018. április 17-én megrendezett ALMA Együttes koncert megtöltötte a Cervinus Teátrum nagytermét a rajongók seregével, szülőkkel, nagyszülőkkel. A program a Főiskola „a Gál Ferenc Főiskola közösségépítő tevékenysége Mezőtúron és környékén” című pályázata keretében valósult meg támogatva a helyi közösségeket, kulturális életet, családbarát programjával. A korábbi mezőtúri, békési, és szarvasi programok egy újabb állomását valósította meg a Gál Ferenc Főiskola, felejthetetlen élményt nyújtva intézményi közösségének, Szarvas város érdeklődő polgárainak. A rendezvényt Bíró Gyula köznevelési rektori megbízott, intézményvezető nyitotta meg, köszöntve a Gyakorlós polgárokat szüleiket, nagyszülőket, és megkülönböztetett figyelemmel köszöntötte a Gyakorló partnerintézményeit, a város érdekődőit, hiszen ez a „kapcsolatprogram” jó lehetőség volt arra, hogy elhangozzék a köszönet, a partnerségért és a mindenkori együttműködő támogatásért; a Szlovák Általános Iskolának, és Szarvas város óvodáinak. A rendezvényen a Szlovák Általános Iskola nagycsoportos ovisai és első osztályosai „buliztak” együtt a felcsendülő és szeretett „gyermekslágerekre”, és Szarvas Város Óvodáinak nagycsoportosai ropták a táncot önfeledten a Gyakorlós „megapartin”. Az Alma Együttes a gyerekek és szüleik körében rendkívül népszerű zenekar, szellemes dalszövegei mellett igényes muzsikájával szórakoztatnak, és valódi táncos, önfeledt hangulatot teremtenek koncertjeiken.

A megnyitóra az intézmény vezetője társsal érkezett, Urbancsok Katica első osztályos Alma-rajongóval, aki büszkén mutatta trendi pólóját, és Varázskukák című kedvenc számát is örömmel énekelte be egyelőre még zenei kíséret nélkül. A zenei kíséret nem váratott sokáig magára, Katica újra a színpadra perdült, és kedvenceivel teli torokból énekelhette a négyszázötven vendéggel együttesen, a „Varázskukák” slágerét. Az egy órás koncerten a gyerekek együtt énekelhettek, táncolhattak, és önfeledt délutánt tölthettek el szüleikkel, pedagógusaikkal, a GFF programján.

A Gál Ferenc Főiskola, mint intézményfenntartó jelen van Szarvas városában, két intézmény fenntartójaként, Gyulán, Békéscsabán, Mezőtúron, és Békés városában, Szegeden. A GFF fontosnak tartja, hogy azokban a városokban, ahol a régió főiskolájaként jelen van, ne csak fenntartója, de értékteremtőként, és közösség „generátorként” végezze szolgálatát, mind a felsőoktatásban, mind a köznevelésben.

Sz.Zs.

Kategóriaelsőként végeztek a Szent András Sörfőzde sörei a nemzetközi versenyen

Kivágják a veszély lehetőségét rejtő fákat a piactéren