Connect with us

Csabacsűd

Kivágják a veszély lehetőségét rejtő fákat a piactéren

A január 25-i képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy az Október 23. téren és az Iskola utcában levő japánakácok egyensúlyi gallyazását, illetve a száraz ágak eltávolítását elvégeztetik. A munkák a héten elkezdődtek.

– Szeretnénk elkerülni, hogy egy viharos időben ágak törjenek le balesetet okozva, illetve kárt okozva ezzel épületekben, járművekben. Megelőző céllal végezzük el ezeket a munkákat. Vannak olyan fák is – jellemzően a piactéren – amelyek kiszedésre kerülnek. Sajnos ezek elöregedtek, elkorhadtak. Így mintegy 10-12 fa kerül kiszedésre, és természetesen pótlásra – foglalta össze a munkákat Molnár József polgármester.

Sokaknak furcsa lesz, hogy egy kicsit szellőssé válik ez a fákkal szépen benőtt terület, de sajnos több fa nem menthető. Tudni kell, hogy ezek a japánakácok a kilencvenedik életévük körül vannak. Valamilyen szinten természetesnek is mondható az elöregedés és korhadás, ami jellemzi ezeket a fákat, fogalmazott a település első embere.

A mostanában tapasztalható változó és szélsőséges időjárási viszonyok között nem szeretnének semmilyen olyan kockázatot vállani, ami kárt okozhat ingatlanokban, járművekben, vagy akár emberben, a korhadások pedig egyre jobban arra haladnak, hogy ennek egyre nagyobb esélye lesz.

– Az épnek tűnő fákat még véletlenül sem akarjuk kiszedni, de lesz olyan is, hogy egymás mellett négy fa is kivágásra kerül. Természetesen a helyükre négy facsemete kerül betelepítésre. Ha évek múltán ki kell szedni a mellettük levőket, akkor azok is pótlásra kerülnek majd – ígérte Csabacsűd polgármestere.

Arra a kérdésre, hogy megfontolták-e, nem lenne-e most időszerű a téren egy teljes facserét végezni, Molnár József úgy nyilatkozott, hogy bár az ott található fák már így is többgenerációsak, a 90 évesek mellett vannak 10-15 évesek is, azt csak tarvágással lehetne megoldani, de arról szó sem lehet.

Népszerű

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán) Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect