Menu
in ,

Tizedik alkalommal ültettek babafákat Szentandráson

2008-ban, amikor megszületett gyermeke, akkor jött Major Attilának az ötlet, hogy emlékezetessé kellene tenni ezt a minden családban örömteli eseményt.

– Mi lenne, ha összekötnénk a kellemest a hasznossal? Mi lenne, ha mikor megszületett a gyermekünk, fát ültetnénk? Akkor ezt az akkori vezetőség elé tártam, mit szólnának ahhoz, ha ebből lenne egy hagyomány. Ők ezt támogatták, hogy ahány gyermek született az előző évben, annyi fát ültetünk a következőben.

Azóta ő, Zsófia és Hunor világra jöttét követően két fát ültetett már. Az elmúlt kilenc évben összesen 302 gyerek született Békésszentandráson, ami ugyanennyi új facsemetével is járt.

A mindenkori képviselő-testület határozza meg, hogy milyen fajta, és hova kerüljön. Eddig, a kilenc év folyamán ezt a hagyományt követve 302 lett település szerte elültetve. Szombaton újabb 35 gömbkőris kezdett új, és remélhetőleg hosszú életet a Rákóczi utcán.

Eleinte a strand területén ültettek, emlékezett vissza Major Attila. Ott vegyesen, a platántól a fenyőig, összesen vagy nyolc fafajta került a földbe. A további években az utcákon más fajtákkal váltakozva több platánsor is létesült, de egy adott évben mindig egy-egy típust választottak. Az idén a gömbkőrisre került a sor, tekintettel arra, hogy felette légvezeték húzódik.

Az eseményen Sinka Imre polgármester örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan elfogadták az önkormányzat meghívását, majd minden gyereknek egy kis ajándékkal kedveskedett.

És akik érkezésének örömére a fák a Rákóczi utcára kerültek: Brhlik Hunor János, Csenki Soma, Virág Panna, Kis Lajos Nolen, Kiss Bejámin, Patkó Zétény, Erdei Benjámin, Nyemcsok Olívia, Skulecz Levente, Kun Vivien Anna, Papp Bence Máté, Plentri Adél, Klimaj Ágnes Zara, Rónyai Kinga, Gubucz Gellért, Varga Bence, Krajcsovicz Előd    , Bodnár Gerda, Aszódi Nimród, Bencsik Anna Tünde, Zakariás Emma, Pocsai Ádám, Laczkó Zsolt, Lustyik, Lotti Maja, Oláh Emese Nóra, Gácsi Máté, Tövisháti Nóra Rozina, Bencsik Maja, Kostyó-Boldizsár Flóra, Mészáros Csillag, Kis Tamás, Béres Fanni, Maczik Hanna Zoé, Nagygyörgy Alex, Liska Mihály Marcell.

Exit mobile version