in , ,

Megérdemelten győztük le a Kondorost!

A 26. fordulóra került sor a hétvégén, amelyen a Kondorosi Te csapatát láttuk vendégül. A közelmúltban már találkozott egymással a két csapat, amelyen hasonló szereposztásban a KOTE simán elvitte a három pontot az otthonunkból.

Ki kell jelenteni, hogy az első percekben sikerült meglepni ellenfelünket, ugyanis Kajárit előbb Klimaj hozta kellemetlen helyzetbe az agresszív letámadásával, majd a 8. percben Farkas N. használta ki a vendég kapus ügyetlenkedését, szemfülesen elcsente a labdát a vendégek hálóőrétől, majd éles szögből a kapu közepébe gurított. 1-0.

A 12. percben növelhettük volna előnyünket, de Klimaj az ötösről a felső lécet találta telibe. A 15. percben adódott az első lehetőség a Kondoros előtt, de Péli eltört lövése kapu fölé szállt. A 21. percben megint csak Péli próbálkozását blokkolták a védőink.

A 28. percben egy villámgyors ellencsapás után Farkas N. ütempasszával Kriska indult meg szólóban, majd 16 méterről ellőtt labdája a jobb kapufáról vágódott a hálóba. 2-0.

A 33. percben Kriska beadása Somogyit találta meg, akinek lövését Kajári a bal alsó sarokból piszkálta ki. A 42. percben Furár lopta a távolságot, majd 15 méteres lövését Kajári középre ütötte, de sajnos nem volt érkező a részünkről. Mivel az eltelt időszakban uraltuk a mérkőzést, így hideg zuhanyként jött a KOTE szépítése.

A 45. percben Borgulya lőhetett zavartalanul 22 méterről , és a jól eltalált löket védhetetlenül vágódott a léc alá. 2-1.
A kapott gól sosem jön jókor, de ezt talán a lehető legrosszabbkor kaptuk.

A második félidő elején már jobban csipkedte magát ellenfelünk, ennek ellenére a 60. percben Farkas N. beadása után, Somogyi perdítését kellet vetődve védenie Kajárinak. Mivel csekély volt a hátránya, a Kondoros egyre nagyobb elánnal próbált meg támadni, a 68. percben Lévainak kellett tisztáznia meleg helyzetben, majd két perc múlva Rafaj elől mentettünk a kapu torkában. Ezen meleg helyzeteket sikerült átvészelnünk, és ezek után már nem tudtak fogást találni rajtunk a vendégek, sőt a 86. percben Moldván beadásáról centikkel késett le középen Klimaj.

Már mindenki (de talán mink jobban) a végső sípszót várta, amikor a 92. percben Kriska passzolt Moldvánnak, aki egy csel után az üres kapuba lőtt. 3-1.

Ember emlékezet óta nem sikerült hazai pályán két vállra fektetnünk a Kondorost, de a mai nap megtört a jég, szívmelengető volt látni a fiúkon a győzni akarást, ami ez esetben páratlan fegyelemmel is párosult, így születhetett meg a derbin a sikerünk, ami a látottak alapján teljes mértékben megérdemeltnek mondható. Már az elmúlt héten is látható volt a mentális javulásunk, aminek folytatása volt ez siker. Meg kell jegyezni, hogy a magas színvonalú játékhoz, ez esetben a játékvezetés is fel tudott nőni. Május elsejét kihasználva, újabb fordulót bonyolít le a szövetség, amelyen Körösladányban fogunk pályára lépni.
Jók: Klimaj, Szikora, Kukovecz, Farkas, Kriska, Moldván, Furár.

Szarvasi FC – Kondorosi TE 3-1 (2-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 350 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Fehér J., Varga L.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kukovecz D., Szikora M., Pecznik P. (Moldván K.), Zima D., Klimaj Z., Kriska N., Farkas N. (Magyar M.), Somogyi J., Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Kondoros: Kajári J. – Murvai D., Borgulya T., Harangozó K., Süli A. (Konyecsni Z.), Péli T. (Kormány L.), Kajtár I. (Takács M.), Vozár D., Vajgely Gy., Farkas J. (Paluska P.), Rafaj R.
Vezetőedző: Janis János

Gólszerzők: Farkas N. 8′, Kriska N. 28′, Moldván K. 92′ illetve Borgulya T. 45′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Remek mérkőzésen, remek győzelem. Örömteli tény néhány játékos hozzáállásában tapasztalt pozitív változása.

Janis János: – Hosszan tartó jó sorozatunk szakad meg a Szarvas ellen. A nagy meleg bennünket zavart meg. Az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a sikert.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Hatszázkilométeres futással népszerűsíti a mozgást Tóth László

Fakupa: A Libalapos nyerte az utolsó fordulót, a Szarvasvadász az összesítettet