in , ,

Papírformának megfelelő könnyed győzelem

Mester Zsófia
Mester ZsófiA

Hajrájához közelednek a küzdelmek az NB II-es női kézilabda-bajnokságban. A 20. fordulóban a még bajnoki címvédésre is esélyes szarvasi lányok a papírformának megfelelő könnyedséggel győzték le a sereghajtó sárréti ellenfelüket. Elveszítették viszont az ifi bajnokság aranymeccsét az ifik, akiknek be kell érniük az ezüstéremmel.

Szarvasi NKK–Szeghalmi NKC 48–29 (27–9)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Kovács G., Papp B. Szarvas: Juhos – Kovács B. 7, Balogh V. 6, Szabó T. 4, Raffai-Such 9, Hajdu 8, Bagi 2. Csere: Kasik, Pillár (kapusok), Ábrahám 2 (1), Gábor 1 (1), Mester 5, Nyerges 2, Olasz 2 (1), Trnyik. Edző: Száva Flórián. A Szeghalom legjobb góldobói: Domokos 12 (2), Forrás 11. Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

A sereghajtó vendégek csak az első 5 percben tudták tartani a lépést a listavezető váratlan vereségével a bajnoki címre is újból esélyessé váló házigazdákkal szemben. Magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a Körös-partiak a 27. percben már 20 gól(!) volt a két gárda között (26-6). A pihenő alatt erőt gyűjtöttek a sárrétiek és próbálták szépíteni az eredményt. A védekezés a hazai oldalon is alább maradt, így a második félidőben kizárólag a góllövésre koncentráltak a csapatok. Száva edző próbált cserékkel frissíteni, de a fiatal vendéggárda két vezéregyénisége termelte a gólokat, így a szeghalmiak 21-20-as játékrésszel kozmetikáztak.

Szorosabban zárult a juniorok találkozója. A bajnoki címre aspiráló két együttes között az első játékrész döntött, ahol a vendégek 7 gólos előnyt szereztek. Hiába hajráztak a helyi fiatalok, ezt a hátrányt már nem tudták ledolgozni.

Száva Flórián: – Az első félidőben fegyelmezetten játszottunk, szünet után pedig már nem tudták kellő komolysággal venni a mérkőzést a lányok!

Ifi: Szarvas–Szeghalom 30–31.

Ny. M.

Dobogós helyezések az országos Jedlik fizikaversenyen

Fáklyás felvonulással nyitották az ünnepet Békésszentandráson