in , ,

Anyák napja Békésszentandráson

Anya!  Mami! Anyukám!  Anyuci! Mama! Anyuska! Anyácska! Anyci! Anyuka! Anyus! Édesanyám!

Van-e még nyelv a világon, melyen ennyiféleképpen el lehet mondani: anya? Van-e még nyelv a földön, mely ennyiféleképpen tudja szólítani azt, akinek az életet köszönheti?

Május első vasárnapján őket köszöntjük: anyukákat, nagymamákat. Megköszönjük a sok-sok  segítséget. Kifejezzük hálánkat azért, hogy fáradoznak, jutalmat nem várva, hűséges önmegtagadással végzik feladataitokat a gyermekért, a családért.

Szép hagyományt folytatva a békésszentandrési Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda ebben a tanévben is a Római Katolikus templomban tartotta meg anyák napi ünnepségét.  A harmadik osztályosok  szép versekkel és kedves gondolatokkal köszöntötték szeretteiket. Műsorukat az iskola áprilisban ezüst minősítést szerzett énekkara színesítette csodálatos előadásával. Megható pillanatokat szereztek a padsorokban helyet foglaló anyukáknak, nagymamáknak, akik együtt  hallgatták az előadást gyermekeikkel, unokáikkal. A műsor végén minden tanuló virággal mondott köszönetet áldozatos munkájukért, önfeláldozó szeretetükért.

Molnárné Hürkecz Karola

Se túl könnyűnek, se túl nehéznek nem mondható az idei magyar érettségi

Fürj Kinga és Szpisjak Zsófia

Legyen a matematika mindenkié!