in , ,

Legyen a matematika mindenkié!

Fürj Kinga és Szpisjak Zsófia
Fürj Kinga és Szpisjak Zsófia

A Matematikai Tehetségekért Alapítvány ezzel a szlogennel népszerűsíti a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt immár 23 éve. Az alapítvány célja a matematika népszerűsítése mellett a tantárgy megszerettetése is, általa Magyarország bekapcsolódik ebbe a világversenybe, így egyre több tehetséget fedeznek fel a megmérettetéseken.

A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola másodiktól nyolcadik osztályos tanulói is évek óta neveznek erre a versenyre. Az idén sem volt ez másképp, 65 tanulónk írta meg a feladatsort.

Nagy örömünkre ketten közülük meghívást kaptak a május 5-i országos eredményhirdetésre Budapestre, amelyen az első tizenöt versenyző vehet részt.

A megyei első hely már birtokukban volt, de azért nagy izgalommal vártuk az országos eredményt. A harmadikos Fürj Kinga a dobogó harmadik fokára állhatott. Gratulálunk neki és tanítójának, Kohutné Trabach Gyöngyinek.

A hatodik évfolyamról Szpisjak Zsófia az országos nyolcadik helyet érte el, felkészítője Révész Éva. Zsófi már több rangos versenyen bizonyított, ért el kimagasló eredményeket. További sok sikert kívánunk neki.

Juhászné Kurucz Edit tanítványa, Fazekas Bence 5. osztályos tanuló megyei 7., Karai Noémi a 6. évfolyamról megyei 5. helyen végzett. Noémit szintén Révész Éva tanítja. A hetedik osztályos Szpisjak Bence testvéréhez hasonlóan megyei aranyérmes. Őt Szabó Józsefné készítette fel.

Nagyon büszkék vagyunk minden diákunkra, akik vették a bátorságot és beneveztek a versenyre.

Révész Éva pedagógus

Anyák napja Békésszentandráson

Eckert Roland

Szombati győzelmek, vasárnapi vereségek