in , ,

Revans! Hazai pályán vertük a bajnokaspiráns Méhkeréket!

A 29. játéknapra került sor a hétvégén, amelyen hazai pályán, a Méhkerék csapatával mérkőztünk meg. A vendég csapat szerencsés esetben akár már bajnoki címet ünnepelhetett volna a 90 perc leteltével. Ennek megfelelően is kezdték a rangadót, már 4. percben ziccerbe kerültek amikor Vass beadása után Sztojka lőhetett közelről, de az eltört labdáját Furár a gólvonalról vágta ki a mezőnybe. Látogatóink fölényét a sorozatban elvégzett szögletek jelezték, de ezekből igazán komoly lehetőségeik nem adódtak.

A 18. percben Kriska szerzett labdát a felezővonalnál majd kényszerítőzött Zimával, az így visszakapott labdát pedig 13 méterről, a kifutó kapus felett emelte a hálóba. 1-0.

A gól igazából nem sokat változtatott a játék képén maradt a méhkeréki fölény, ami viszont már helyzeteket is hozott, előbb a 26. percben Krajcs távoli lövése ment kapu mellé, majd a 32. percben Sztojka fejese tévesztett célt. A 37. percben viszont Kriska tesztelte Pintért, de a kapus vetődve tisztázott.

A 39. percben sajnos az addig magabiztos védelmünk a felfutó Komlósiról feledkezett meg, aki egy előrevágott labdát szelídített meg egy mozdulattal, majd 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-1.

A 44. percben még nagyobb lett a bánatunk, mert a az egyedül kapura törő Sztojkát Kukovecz csak szabálytalanság árán tudta megállítani, mivel az incidens a tizenhatoson belül történt, így tizenegyest kapott az ellenfelünk, amit a sértett értékesített is. 1-2.

Két rövidzárlat és máris hátrányban voltunk, így a félidő végén ez lélektanilag sem tett jót nekünk. Csüggedésre ugyanakkor nem lehetett okunk, mert játékunk magában hordozta minimum a pontszerzés lehetőségét is.

A második játékrész, ahogy az első, ugyancsak vendég szögletekkel kezdődött, de ezeket átvészelve, az 51. percben sikerült az egyenlítés, ekkor Furár fülelte le a méhkeréki kapus passzát, majd a 100%-os helyzetben lévő Somogyihoz gurított, Janó pedig higgadtan lőtt a kapu bal oldalába. 2-2.

Hamar válaszolhatott volna a vendég gárda, de az 55. percben Kovács közeli lövését Lévai védte bravúrral. A 67. percben Somogyi, a már védjegyévé vált akcióból lőtt gólt a tizenhatos sarkáról, a kapu hosszú oldalába. 3-2.

A 76. percben folytatódott a Somogyi show, Janó a felezővonalat alig átlépve kissé jobbról váratlanul kapura lőtt, a magas ívben szálló labdát mindenki lélegzetvisszafojtva várta hol köt ki, de a legjobb helyre hullott, a jobb kapufáról pattanva a hálóba. Ritkán látható parádés gól volt, ami 25 percen belül, klasszikus mesterhármas is jelentett egyben. 4-2.

A 79. percben egy lesről született Wéber gólt jegyezhettünk fel, amit természetesen nem adott mag Takács sporttárs. A 81. percben Magyar mentett meg góltól minket a gólvonalon állva.

A 87. percben Viszkok kapott labdát Kriskától a felezővonalon, majd jobb lehetőséget nem látva, egyéni akcióba kezdett, kiugrott a vonalban lévő védők között, majd a kapust is elfektetve közelről a hálóba lőtt. Remek felismerés újabb látványos gól. 5-2.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy a hetekkel ezelőtt elszenvedett súlyos vereségért sikerült revansot vennünk a bajnokság favoritja ellen. Csapatunk tartását mutatja, hogy hátrányból felállva sikerült nem várt, de annál magabiztosabb sikert aratnunk. A meleg ellenére egy fordulatos jó iramú mérkőzést láthatott a publikum, a játék képe alapján talán túlzott a gólkülönbség, de ennél nagyobb problémánk soha ne legyen. Jövő héten a megszokottól eltérően vasárnap lépünk pályára, amikor is az Orosházi Rákóczi csapatát látjuk vendégül.
Jók: az egész csapat kitűnően teljesített, Somogyi a mezőny legjobbja.

Szarvasi FC – Méhkeréki SE 5-2 (1-2)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Takács Tamás (Pusztai Z., Nagy G.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Szikora M., Kukovecz D., Polonszki P., Zima D., Kriska N., Furár R., Farkas N. (Moldván K.), Somogyi J. (Klimaj Z.), Pecznik P. (Magyar M.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Méhkerék: Pintér K. – Komlósi M., Szabó Cs., Wéber L., Krajcs G. (Piti L.), Sztojka Á., Nagy G., Ruzsa Sz. (Boros Á.), Kovács Gy., Fülöp T., Vass A. (Bagyinszki A.)
Vezetőedző: Bíró Róbert

Gólszerzők: Kriska N. 18′, Somogyi J. 51′, 67′, 76′, Viszkok D. 87′ illetve Komlósi M. 39′, Sztojka Á. 44′ (büntetőből)

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

A Hunyadi 99. gólját rúgja Virág Imre

Öpi megrúgta a szezon 100. szentandrási gólját

Székelyföldi Barangolás…