in , , , ,

Már startra készek a Tourinform iroda munkatársai

Horváth Ágnes, Mihály Mariann, Roszik-Varga Annamária
Horváth Ágnes, Mihály Mariann, Roszik-Varga Annamária

A tavasznak már április végén hellót mondott a nyár, a turisták vették a lapot és jóval a főszezon előtt megjelentek Szarvason és a Körösök környékén. Kíváncsiak voltunk, hogy ez az előrenyúlt szezon hogy érintette a Körös-völgy előretolt turisztikai helyőrségének, a Tourinform irodának a munkatársait. A Körös-menti Turisztikai Egyesület titkárát, Mihály Mariannt kérdeztük, hol tartanak a szezonra való felkészülésben.

– Elkészítettük 2018-as imázskiadványunkat, ami évek óta hatalmas népszerűségnek örvend. Aktualizáltuk eseménynaptárunkat, bakancslistánkat, szarvasi és békésszentandrási étterem ajánlónkat, valamint Körös-menti kedvezmény kártyánkat. Honlapunk folyamatosan naprakész. A rajta szereplő szálláshelyek, vendéglátóhelyek és attrakciók adatait, fotóanyagát frissítettük, és igény esetén, több alkalommal fogjuk is. Figyelembe véve a látogatók kérdéseit és észrevételeit finomítjuk az oldalt, hogy az mindig aktuális, informatív, figyelemfelkeltő, érdekes és felhasználóbarát legyen – fogalmazott bevezetőjében a Körös-menti TDM irodavezetője.

Manapság a saját oldalnál is talán fontosabb a közösségi médiában való minőségi részvétel, hangsúlyozta.

– A Körös-menti Turisztikai Egyesület Facebook-oldalának jelenleg 15 335 kedvelője, míg Instagram-oldalunknak (szarvasi.turizmus.official) 1420 aktív követője van. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezeken mindig minőségi fotók és kreatív tartalmak jelenjenek meg, ezzel népszerűsítve  városunk és a térség szépségeit, attrakcióit, látnivalóit, eseményeit. Közös munkába kezdtünk a szarvasi Molnár Ábellel (Ábel von Müller, YouTuber – Influencer – Photographer). Posztjain és videóin keresztül, az ő célközönségével  és korosztályával is szeretnénk megismertetni Szarvast, Békésszentandrást és a környéket. Ábelnek közel ötvenezer követője van az Instán. Legutóbbi közös posztunkat pillanatok alatt két és fél ezernél többen lájkolták.

– A Körös-völgyre találásnak másik fontos online eszköze a fizetett hirdetések műfaja. Az idén marketingkeretünk jelentős részét szánjuk AdWords kampányokra. Ez egy olyan kulcsszavakra kereső marketing tevékenység, melynek segítségével lényegesen több látogatót tudunk weboldalunkra terelni. A figyelemfelkeltő turisztikai témájú tartalmaknak  és fotódokumentációknak köszönhetően  az a célunk, hogy több turistát tudjunk térségünkbe csábítani. Ezek eredményességét folyamatosan ellenőrizzük, szükség esetén módosítjuk. A kampányban mi nem egy-egy attrakciót népszerűsítünk, hanem általános, de a potenciálisan népszerű igények reklámját erősítjük. Az AdWords kampányunk kezdete óta már több, mint 27 ezer érdeklődő látogatta meg weboldalunkat!

Az online jelenlét mellett nagyon fontos a Tourinform iroda működtetése is, mert a kiállításokon, szakmai rendezvényeken való részvétellel együtt ennek a három marketingeszköznek az optimális összetételével érhető el a célközönség elérésének maximalizálása.

– Továbbra is segítjük azokat, akik irodánkat keresik fel szálláshely keresés céljából.  Érdeklődő levelüket továbbítjuk  az összes, egyesületünk tagságához tartozó szálláshely tulajdonosnak. Ez már egy jól működő rendszer. Kivétel nélkül mindig sikerül szállást találni mindenkinek, de segítséget nyújtunk azoknak is, akik a jövőben szeretnének szálláshely kiadással foglalkozni. Javaslatot teszünk üzemeltetési konstrukciókra, a hivatalos indulással járó első lépésekre.

Hamarosan, még a nyári szezon előtt cserélni fogják a főutak melletti óriásplakátokat Békésszentandráson és Szarvason egyaránt, megújítják a kerékpár és a gyalogtúra útvonalaikat jelölő tábláikat. Már elindították városnéző elektromos kisbuszukat, ami június közepétől menetrendszerűen fog járni, de továbbra is lehetőség lesz a bérlésére.

Az egyesület tulajdonában lévő 20 db kerékpárt a Tourinform Irodában (Zenepavilonnal szemben), a Kajak-Kenu Vízitelepen, a Gál Ferenc Főiskola (Pedagógiai kar)-Cervus B. kollégiumában lehet bérelni.

A Körös mellett a turisztikai szezon másik legnagyobb húzóágazata a Szarvasi Vízi Színház.

– Irodánkban már elkezdtük értékesíteni a Szarvasi Vízi Színház jegyeit, de a Ticketportál rendszerén keresztül számos országos fesztiválra, koncertre lehet nálunk jegyet vásárolni.

A Körös-menti Turisztikai Egyesület szervezésében május 20-án (vasárnap) kerül sor az első tavaszi vásárra, amin helyi termelők és kézművesek árulják saját készítésű, minőségi termékeiket.

A Körös-menti Turisztikai Egyesület és Tourinform Iroda hivatalos címe szerint Szarvason a Szabadság utca 32. szám alatt található, kevésbé hivatalosan a Zenepavilon mellett. Jegyvásárlás, túraszervezés, vagy bármilyen turisztikai kérdésben keressék az iroda munkatársait, őt, Mihály Mariann TDM menedzsert, Horváth Ágnes TDM menedzser asszisztenst, vagy Roszik-Varga Annamária turisztikai referenst, biztatta az olvasókat a szarvasi Tourinform vezetője.

A Tourinform iroda, illetve a Körös-menti Turisztikai Egyesület elérhetőségei a következők: 5540 Szarvas, Szabadság utca 32., telefon: +36 66 311-140, web: www.korostourist.hu, e-mail: info@korostourist.hu.

Csodák az Ótemplomban

Négyszáz virágot ültettek el a gyerekek a virágok vasárnapján