in , ,

Álomkiránduláson jártak kárpátaljai kisdiákok Szarvason

A Mini Magyarország makettpark 2017. tavaszán kárpátaljai látnivalókkal bővült. Ennek apropóján a makettpark az egyik legkisebb kárpátaljai falu, Bene általános iskolásait ajándékozta meg idén egy Szarvasra szóló májusi kirándulással.

Az álomkirándulásra május 12-én érkezett meg a 27 benei kisdikák és igazán tartalmas két napot töltöttek el Szarvason.

Trill Zsolt kárpátaljai születésű Jászai Mari-díjas magyar színművész és felesége is részt vállalt a benei iskolások támogatásában és fogadásában, mellyel nagy örömet okoztak gyerekeknek és tanáraiknak egyaránt.

Érkezést követően a kisdiákok ellátogattak az ország legnagyobb Arborétumába, majd a hatalmas élményt jelentő Mini Magyarország makettparkba, ahol szakvezetés keretén belül merültek bele a Történelmi Magyarország földrajzi, építészeti múltjába. Az első napot hajókázással zárták a Katalin II. sétahajóval, aminek fedélzetéről megcsodálták a Holt-Köröst, illetve a történelmi Magyarország mértani közepét szimbolizáló emlékművet.
Szarvasi kirándulásuk során részt vettek egy misén a Katolikus templomban, melyet szabadprogram követett a Zenepavilonnál megrendezett Virágok Vasárnapján. A napot fagyizással és egy nagy Körösvölgyi Állatparki sétával koronázták meg.

Hazaindulás előtt még egy meglepetés várt rájuk, átvették a korábban meghirdetett jótékonysági gyűjtésre beérkezett ajándékokat és a Mini Magyarország által felajánlott iskolai felszereléseket, melyek igazán nagy örömet okoztak mind a gyerekeknek, mind pedig tanáraiknak.

Romkocsmában a Bányavíz is

Oláh Miklósné

Oláh Miklósné vehette át a Csabacsűdi Szlovákságért elismerést