in , ,

Dombra mentek fel, de hegyről jöttek le a csabacsűdiek

Sándor János, Kiss Gábor, Gilik Attila, Kurta Lajos kapus
Sándor János, Kiss Gábor, Gilik Attila, Kurta Lajos kapus

Jókor nem lehet kapni gól, jelentette ki Sonkoly Lajos a Csabacsűdi GyLSE játékos-edzője a tegnap Okányi KSK ellen lejátszott mérkőzésük után. Az első percben bekapott gólnál (1′ Molnár József Gábor) pedig nincs rosszabb, mikor még 89 percet lelkileg emelkedőnek felfelé kell focizni. A csabacsűdiek ilyen teher alatt is megtettek mindent, de hiába vezettek jó támadásokat, semmi sem jött össze,. Nem úgy a kék-pirosban játszó vendégeknek, akik a félidő végére Puporka Elemér góljával (36′) 0-2-re állították be az eredményt.

A csabacsűdiek a szünetben az öltözőben maradtak, Molnár viszont tovább focizott. Úgy néz ki, hogy az okányi támadó az elsőperces gólok specialistája. A második félidő első percében ismét lőtt egyet (0-3), a csabacsűdi emelkedőből pedig hegy lett.

Endrefalvi Erik korábbi sérülésének kiújulása miatt helyére jött Sonkoly Lajos. Az 55. percben szépen ugratják ki Sándor Jánost, aki átemelte a lapos lövésre számító Kurta Lajos felett (1–3). Öt perc sem telt el, Kiss Gábor került hasonló helyzetbe, de az ő labdáját elcsípte a szöget zárni egészen a 11-es pontig kijövő okányi kapus. Újabb egy perc múlva ismét Janika előtt volt a lehetőség, de mellé ment. Közben a csabacsűdi hálónál Wéber Csabának kellett helyt állni, de az első bravúros mentés után a következő támadásból ismét Molnár tudott eredményes lenni (1–4). A 67. percben a vendégek Jánki István révén újabb gólt szereztek (1-5).

A négygólos hátrány ellenére mintha picit összeszedettebbek lettek volna a hazaiak, három húzásból ismét kapuközelbe kerültek. Gilik Attila kitette jobb szélen robogó Kiss Gábornak, aki középre továbbította a szokatlan poszton játszó Sonkoly Lajosnak. Luigi az ötös sarkáról belekotort a lövésbe, de sajnos az az oldalhálóban kötött ki, pedig ért volna vagy hármat, ha bemegy.

Nem csak ez az egy stadionokba illő támadás volt. Ismét Kiss Gábor húzott el a jobb szélen, tolta középre, ahol Janika emelkedett. Sajnos a csabacsűdi csatár kicsit alászaladt, és nem tudta homlokkal bekormányozni Kurta kapus mellett a labdát, így az fölé ment, de mindenképpen szép húzás volt.

A góllövés a vendégeknek jobban ment. A 83. percben Puporka ismét betalált (1–6).

A 86. percben Gebei József egy büntetőt ítélt meg a csabacsűdiek javára, amit András Attila Xavér értékesített (2–5), majd egy percre rá Janika kapott ismét jó labdát, ami a kapujától messze kikalandozó Kurta kapus mellett elhúzott, és az üres hálóba lőtt. Ezzel a 87. percben be is állította a végeredményt: 3–6.

Csabacsűdi GyLSE – Okányi KSK 3-6 (0–2)

Csabacsűdi GyLSE: Wéber Csaba – Hraskó Tibor, Mochnács Tamás, Bertók Gergő, Dezső Dávid, András Attila Xavér – Gilik Attila, Endrefalvi Erik (46′ Sonkoly Lajos), Sándor János – Kiss Gábor, Bobvos Richárd (68′ Dezső János)

Jók: Sándor János, Gilik Attila, Bertók Gergő

Az első félidőben az sem lett volna érdemtelen, ha vezetéssel jönnek le pihenni, foglalta össze a mérkőzés emlékeit hazai szemszögből Luigi.

– A múltkori mérkőzésből adódó eltiltásokat szenvedjük, illetve sérülések is hátráltatják a csapatunkat. Ettől függetlenül ma minden játékos megtett azért, hogy pontot vagy pontokat tartsunk itthon.

Negatívumként említette, hogy a jól felépített támadások után nagyon rosszul használták ki a helyzeteiket. A második félidő gólváltásai során a játékuk kicsit szétszakadt.

Eltiltás miatt nem játszott Viszkok Gábor, Nyemcsok Mihály, Kasik Márk. Viszkok Csaba, Nagy Zoltán sérült, Sovány Pál betegség miatt nem lehetett a pályán, és Endrefalvi sem száz százalékos állapotban vállalta a játékot.

Kuli István (hátul)

Kuli Pisti is ezüstérmes Szegeden

Könnyed hazai győzelem