in , ,

Könnyed hazai győzelem

A 30. fordulót rendezték a megyei pontvadászatban, amelyen az Orosházi Rákóczit láttuk vendégül. Az eddig lejátszott három szezonbeli találkozásunkon a maximálisan megszerezhető kilenc bajnoki pontot vettünk el aktuális ellenfelünktől.

A várakozásnak, és az esélyeknek megfelelően indult a találkozó, már kezdettől fogva irányítottuk a játék menetét, bár az első tizenöt percben ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. A 17. percben Kriska lőhetett tizenhat méterről, de kicsivel célt tévesztett a kísérlete. A 29. percben Farkas gyengére sikerült gurítását fogta Tóth.

A 31. percben Furár játszotta meg Farkast a bal oldalon, aki ezt a lehetőséget már nem hibázta el, tizennégy méterről, jobbal a léc alá lőtt. 1-0.

A 36. percben Klimaj visszagurított labdáját Somogyi lőtte meg egyből huszonöt méterről, de a játékszer centikkel elkerülte a vendégek kapuját. A játékrész végére látványosan elfáradó orosháziak egyre kevésbé tudták megakadályozni, hogy a kapujuk elé érjünk, előbb a 38. percben Furár egy megnyert párharcot követően húsz méterről kínálta meg Tóthot, de a vendégek hálóőre szögletre hárított.

Majd a 39. percben Somogyi végzett el szabadrúgást huszonöt méterről, kissé balról, a remek ívben szálló labda a felső lécről vágódott vissza Tóth fejére, majd onnan az alapvonalon túlra. Bár ezek a helyzetek magukban hordozták a gól lehetőséget, de sajnos nem tudtunk megnyugtató előnyt kiharcolni a félidő végére.

A második játékrészt viszont remekül indítottuk, a 47. percben Farkas a tizenhatos sarkáról, jobbal nyeste meg a labdát, ami mesterien csavarodott a kapu bal oldalába. 2-0.

Az 50. percben Somogyi szöglete után Zimához került a labda, aki huszonöt méterről lövésre vállalkozott, de Tóth ezt is hárítani tudta. Még ugyanebben a percben Somogyi lőtt bődületes felső kapufát huszonhárom méterről.

Az 55. percben eldőlt a találkozó, ekkor Klimaj játszott Furár elé aki egy igazítás után, jobbal úgy lőtte meg a labdát kilenc méterről, hogy az a jobb felső sarokban lévő hálótartó vasról pattant ki. 3-0.

Három percre rá, Somogyi emelése ment kapu fölé. Újabb két perc elteltével Somogyi jobb oldali beadását Polonszki fejelte kapu mellé, öt méterről. Ezek után érezhetően visszavettünk a tempóból, így több lehetősége is adódott a Rákóczinak a szépítésre. A 63.percben Mazán játszotta magát tisztára, de közeli lövését Lévai kiütötte. A 65. percben újra Mazán, és Lévai volt a főszereplő, de ezúttal is a hálóőrünk került ki győztesen a párharcból.

A 78. percben járt legközelebb a gólhoz az Orosháza, ekkor Kánya ugratta ki Harmatit, akinek tizennégy méteres lövése már túljutott Lévain, de a gólba tartó labdát Szikora még centikkel a gólvonal előtt ki tudta vágni. Ezek után már nem változott az eredmény, de ezt már igazán senki sem bánta.

A találkozót összegezve elmondhatjuk, hogy ezen a meccsen nem kellet lerágnunk izgalmunkban a körmünket, már az első félidőben is kézben tartottuk a mérkőzést, a másodikban pedig tíz perc alatt lezártuk azt. A vendégek végig becsülettel küzdöttek, sőt az utolsó fél órában akár gólt is szerezhettek volna, de igazából nem volt esélyük a pontszerzésre, így győzelmünk feltétlenül megérdemelt még ilyen arányban is, ezen a nem túl színvonalas összecsapáson. Ezzel a sikerünkkel a KOTE elé kerültünk a tabellán, és legközelebb éppen Kondoroson vár ránk újabb újabb kistérségi derbi, amelyre szokatlan, péntek délutáni időpontban kerül sor, ahol a jelenlegi pozíciónk megtartása lehet a minimális célunk.
Jók: Farkas, Szikora, Polonszki.

Szarvasi FC – OH. Rákóczi Vasas SE 3-0 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Bozó N., Kovács K.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kukovecz D., Szikora M., Polonszki P., Zima D., Kriska N. (Pecznik P.), Klimaj Z., Furár R. (Moldván K.), Somogyi J., Farkas N. (Magyar M.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Orosháza: Tóth K. – Kiss Z. (Egry A.), Ludányi P., Vili M. (Kolozsvári Cs.), Bogár P. (Harmati A.), Boros B., Kánya P. (Dudás P.), Németh G., Mazán N., Kolozsvári J., Sajti B.
Edző: Gyimesi András

Gólszerzők: Farkas N. 31′, 47′, Furár R. 55′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Ugyan nem egy közönségszórakoztató mérkőzésen, de célkitűzéseinket megvalósítva, szép gólokat lőve szereztük meg a győzelmet.

Gyimesi András: – A mai mérkőzésen több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, sajnos nem tudtuk a labdát a gólvonalon túlra juttatni. A hazaiak két jól eltalált lövéssel eldöntötték a mérkőzést.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Sándor János, Kiss Gábor, Gilik Attila, Kurta Lajos kapus

Dombra mentek fel, de hegyről jöttek le a csabacsűdiek

Vizsgabállal búcsúztatták a szentandrási táncosok a tanévet