in , ,

Vasárnap a gyerekeké volt a Körösvölgyi Állatpark

Tiétek a liget! címmel hirdette meg az immár szokásosnak mondható gyermeknapi programját a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Tíz óra után a látogatóközpont mögötti tér szépen lassan megtelt gyerekekkel, akik válogathattak az olyan ügyességi játékok között, amivel még nagyapáik játszhattak gyerekkorukban, de a bátrabbak felülhettek Hetyke póni hátára is.

– A mai napon valóban a gyermekeké és a családtagjaiké a liget, hiszen a gyermeknapnak megfelelő játékokkal próbáltunk készülni. Állandó játszóterünk mellett népi játszóházzal, kézműves-foglalkozásokkal, állatsimogatóval és természetfilmek vetítésével várjuk a Körösvölgyi Állatparkba kilátogatókat – mutatott körbe Körömi Krisztina, a látogatóközpont vezetője.

Először került megrendezésre az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok eseménye, amihez rögtön csatlakozott is a szarvasi központú nemzeti park. A központ konferenciatermében magyar és külföldi természetfilmekkel várták az ilyen irányú érdeklődéssel bírókat.

A játékok mellett természetesen lehetőség adódott az állatpark több mint 50 Kárpát-medencére jellemző állatfaját megtekinteni, sőt, néhányat megetetni is. Ottjártunkkor épp a vízimadarak látványetetésén voltak túl a látogatók és az állatpark munkatársai, de a szárnyasok mellett ezt a napot a jávorszarvas, az európai bölény, a róka és a borz beírja a naptárába a jeles napok közé, mert ők is sorra kerültek a nap folyamán.

Egy, a Dunántúlról érkezett családdal folytatott beszélgetés során kiderült, hogy ők már harmadszor jöttek el az állatparkba, ezúttal kifejezetten a gyerekek kérésére. Mint mondták, családjuk rendszeresen túrázik, de a gyerekek azért önként nem szoktak jelentkezni az ilyen jellegű szabadtéri elfoglaltságra, de egy bölényt egy-két méterről látni nagy motiváló tényező.

Álmos kezdés után három gól Csabacsűdön

Harmadik gólunkra már nem volt válasza a Kondorosnak