in , ,

Álmos kezdés után három gól Csabacsűdön

Szomszédvári találkozóra került sor vasárnap délután a Békés megyei másodosztály északi csoportjának felsőházában. Csabacsűdi GyLSE a Gyomaendrődi FC-t fogadta. A hazaiak szempontjából a mérkőzés tétje az 5. hely megtartása volt.

Álmosan kezdtek a hazaiak. Komoly szerepe volt Wéber Csaba kapusnak abban, hogy a pihenőre 0-0-ás döntetlennel tudtak öltözőbe vonulni, konkrétan kivédte a gyomaendrődiek szemét. Bravúros mentései mellett megfogta Csapó Péter büntetőjét is.

A második játékrész esővel kezdődött. Az 51. percben, közvetlenül Kiss Gábor kimaradt helyzete után, Kasik Márk rázta le a védőjét, és az alapvonalról kapura fordult. Kurilla Viktor igyekezett a szöget zárni az alapvonal mellett közeledő csabacsűdi előtt, de kapott egy kötőt (1–0).

Közben elkezdett esni az eső, mellette sütött a nap, Wéber meg tovább vájkált a vendégek szemében, hárította a ziccereket, megfogott mindent.

A csabacsűdiek időnként elkezdték játszani azt, amit annyiszor elsütöttek a megye III.-ban. Elkezdték Endrefalvi Eriket kiugratni, aki a 68. percben elindult a félpályáról, nyomában a védőjével. Kurilla Viktor állta már csak az útját, de Erik rutinosan elgurította mellette (2–0).

A 71. percben Sándor Jánost állították meg, de a labda Viszkok Gábor elé került, aki a kapuig vezette, és ellőtte Kurilla mellett (3–0).

– Álmosan kezdtük a meccset, de talán az  utolsó percben (első félidő) megítélt büntető ráébresztette a csapatot, hogy nem lesz ez egy könnyed győzelem, a Gyoma is szeretne az ötödik lenni. A második félidőben remekül használtuk ki a lehetőségeinket, és sikerült itthon tartani a három pontot. Úgy érzem, megérdemelten. Jól játszott a csapat. Wéber Csabi nagyon jól védett, meccsben tartott minket. Neki köszönhetjük, hogy az első félidő utolsó percében nem hátránnyal mehettünk be az öltözőbe – foglalta össze Sonkoly Lajos a mérkőzést a második hármas sípszó után.

Még két mérkőzés van hátra. Szombaton a Hunyadi otthonába látogatnak, utána pedig Mezőberény fogadják. A Hunyadi nagyon készül. A csabacsűdi lelátóról figyelte a játékot Varga László, a szentandrásiak trénere.

Csabacsűdi GyLSE – Gyomaendrődi FC 3–0 (0–0)

Csabacsűdi GyLSE: Wéber Csaba – András Attila Xavér (77′ Dezső Dávid), Nyemcsok Mihály, Sovány Pál, Kiss Gábor – Bertók Gergő, Kasik Márk (68′ Hraskó Tibor), Viszkok Gábor (74′ Dezső János), Gilik Attila, Endrefalvi Erik – Sándor János
Edző: Sonkoly Lajos
Jók: Wéber Csaba, Bertók Gergő, Sándor János

Szarvasi reformátusok a Szeretethídon

Vasárnap a gyerekeké volt a Körösvölgyi Állatpark