in ,

Szarvasi reformátusok a Szeretethídon

Szombaton a Szarvasi Református Egyházközség tagjai részt vettek a 10. Szeretethíd – Kárpát-medencei református önkéntes nap rendezvényen, melyben országszerte közel 16000 fő tevékenykedett. A Szarvasi 100 évesek nevű csapat tagjaival – melynek neve az idén 100. születésnapját ünneplő gyülekezetre utal – reggel fél kilenckor gyülekeztünk a templomban, ahol átvettük a Szeretethíd egyenruháját. Ezután tizenkilencen autóval és kerékpárral elindultunk a Bethlen Gábor utcai idősek otthonába az előre egyeztetett önkéntes munka elvégzésére.

Odaérkezésünk után röviden elmondtuk az ott élő időseknek, kik vagyunk és miért „szálltuk meg” az otthont, majd a templomunkban rendszeresen szolgálatot adó Refi–Band zenekar adott akusztikus koncertet. Ezidő alatt a többiek a nehezen mozdítható bútorok tologatásába és a mögöttük való fertőtlenítő takarításába kezdtek. Sorra jártuk a szobákat, ahol egy-egy ágyban mozgásra képtelen fekvő beteg is volt, akik vegyes érzelemmel fogadtak bennünket, ugyanis ezzel megzavartuk a nyugalmukat.

Abban minden önkéntes megegyezett, hogy a velünk érkező gyerekek voltak a nap sztárjai, hiszen cserfességük, őszinte kíváncsiságuk, közvetlenségük, nyitottságuk mosolyt csalt az idősek arcára, ezzel segítve a felnőtt önkéntesek zavarát legyőzni. Ők voltak az igazi szeretethíd, ami a magatehetetlen idősek, és a csapat között ívelt át. Tegnap az Isten megmutatta, mit jelent a következő ige: „Abban az időben történt, hogy odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: Ki a legnagyobb a mennyek országában? Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába.”

Köszönjük a résztvevőknek az elvégzett munkát, a gyerekeknek a sok mosolyt, és az időseknek, a gondozóiknak a szeretetet, amivel bennünket fogadtak.

Tóth Zoltán

Virág Imre és Kurta Lajos

Kell ennél fordulatosabb? 0–1, 2–1, 2–3, 6–3

Álmos kezdés után három gól Csabacsűdön