in ,

Hatszáz adag fánk fogyott a szarvasi gyereknapon

Az előző hét szombat délután a Cervinus Teátrum mögötti játszótér megtelt gyerekekkel, szülőkkel és nagyülőkkel, na meg egy legénybúcsút tartó társasággal.

A játszótéren népi játékok mellett arcfestők, aszfaltrajzverseny és számtalan más elfoglaltsággal várták a kicsiket, de keresték Szarvas legjobb gyerekzsaruját is. A színpadon táncos és zenés műsorok váltották egymást, de szerepelt színház és dínóshow is a programban.

A Cervinus Teátrum épületében a természeté volt a főszerep. A színház is csatlakozott az első alkalommal megrendezett Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz így egész délután folytak a vetítések.

A 45 gyerekzsaru-jelölt közül nyolcállomásos próbatétel után 57 ponttal Bugán Bori végzett az első helyen. Ő Babák Mihály polgármester felajánlásával, egy kerékpárral gurulhatott haza. Mellett részt vehetett egy rendőrautós körúton is. További díjazottak ajándékot kaptak, illetve őket is elvitték egy körútra a szarvasi rendőrök: Fürj Kinga (52 pont), Brachna Vanda (51 pont), Fürj Gergő (51 pont), Brachna Lilla (51 pont)

Aszfaltrajzverseny díjazottjai Varga Angelina, Gergulics Zselyke, Gergulics Nimród, Laurinyecz Levente, Paulik Máté, Gergulics Boróka, Harmati Alex, Bakró József, Szűrszabó Mihály, Enabulee Alize lettek. Mindannyiuk emléklapot és ajándékot kapott.

A gyermeknap után összeült a stáb, és jól sikerültnek minősítették az elmúlt hétvégén rendezett gyermeknapot. Értékelésüket nem csak a saját benyomásaikra, hanem azokkal a fellépőkkel, illetve árusokkal folytatott beszélgetéseikre alapozták, akik évek óta visszatérő résztvevői a rendezvénynek.

– Mindenhol sokan voltak, az alapanyagok fogytak, senki sem ment haza elégedetlenül – jelentette ki Décsei Mónika, az esemény főszervezője.

Munkáját több civil egyesület is segítette. Kovács Mátyás civil alapítványának a jóvoltából hatszáz fánkot sütöttek a mozgáskorlatozott egyesület tagjai, akik eközben nagyon jól érezték magukat. Szarvas Város Barátainak Köre tagjai a munkájukat adták a KRESZ park működtetéséhez. A gyermekjóléti intézmény munkatársai az élelmiszerbanktól kapott élelmiszereket osztották. Szokásukhoz híven felvonultak a nagycsaládos egyesület tagjai is.

A diszkó a gyereknap kapcsán kis csalódást okozott, mert nem mutatkozott érdeklődés iránta a megszólított gyerekek körében, jelentette ki Décsei Mónika. Egy újításnak szánta a sztárvendég helyett, de be kellett látnia, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kérdés viszont megmaradt, hogy jövőre mi legyen a főprodukció?

Fotó: Kiss János

Nyugodt tempó a szomszédvárak találkozóján

v

98 éve történt: Trianon