in , ,

Enyém a vár!

A szarvasi evangélikus óvodákba járó gyermekeknek különösen nagy volt az öröme az idei gyermeknapon.  Az Országos Evangélikus Egyház és az Intézmény támogatásával  „Négy tornyú mászókát” kapott két óvoda is. A Zöldpázsit utcai Óvodában az óvó nénik a gyermek hét keretében május 30-án délutánra ünnepséget szerveztek a sokféle mozgáslehetőséget biztosító mászóka birtokbavételére. Meghívást kapott minden evangélikus óvodás és családja, a tavaly elballagott és az idén beiratkozott gyermekek is családjaikkal. A közös délután a mezőberényi Kacagó Színház előadásával kezdődött. A három kismalac című mese modern, humoros feldolgozását végigkísérte a gyerekek tapsa és kacaja. A legünnepélyesebb pillanat a VÁR átadása volt. Horváth Z. Olivér lelkész megköszönte, hogy a szülők egyebek mellett adójuk 1 százalékával is  támogatják az Evangélikus Egyházat, s így közösen ajándékozhatják meg a gyermekeket. Választott igéje: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, …” – Márk 10,14 – és utána a gyermekek lelkes éneke: „Jézus szeret minden kicsi gyereket…” kioldotta a nagy piros masnit, s örömmel vették birtokba az új játékot.

A hosszú közös délutánon ugráló vár, kukac alagút, óriás trambulinok, a Kacagó Zenekar gyermekdalai, hagyományos, népi gyermekjátékok, dió ágyú, krumpli puska, lépegetők biztosították az önfeledt szórakozás lehetőségét. A „jó magyar” hagyományokat megtartva, az evés-ivás sem maradt el. Több mint 200 hot-dog, 3 szakajtó pattogatott kukorica és sok-sok hűsítő üdítő fogyott. A vidám zene és a gyerekek zsivaja mellett a szülők jó hangulatú beszélgetései töltötték meg a hatalmas óvodaudvart este hét óráig.

Köszönetünket fejezzük ki a rendezvény támogatóinak: A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztése című, EFOP-3.2.9-16-2016-00022 ..pályázatának, Szarvas Város Képviselő Testületének, a Gallicoop Zrt.-nek, a „Szarvas – Cipó” Kft.-nek, Skorka Zsanett kozmetikusnak és Szécsi Balázs vállalkozónak.

Gácsi Krisztina / munkaközösség vezető

Művészeti iskolás táncversenyen jártak a gyakorlós diákok

Szarvasi ezüst a megyei kézilabda bajnokságban