in , ,

Szarvasi ezüst a megyei kézilabda bajnokságban

A hétvégén befejezte tavaszi programját a HC Szarvas férfi kézilabda csapata.

Az eredmény a közelmúlthoz képest hízelgő, hiszen évről-évre lépdel előre az egyesület felnőtt vonalon is, a tavalyi harmadik helyezés után, idén ezüst érmet harcolt ki a csapat, viszont hozzá kell tenni, hogy ebben a szűk létszámú, de négyfordulós bajnokságban ez mennyire nevezhető jó eredménynek.

Az már az indulásnál biztos volt hogy az Újkígyósi KC NBII-s kiesését követően a szintén újkígyósi Felföldi István SE azonnal bejelentkezett helyi trónkövetelőnek és már ősszel mindössze egyetlen elrontott mérkőzéssel nyilvánította ki feljutási szándékát. A tavaszi szezont pedig eddig hibátlanul lehozó kígyósi csapat a hétvégén éppen az Alkotmány utcában vendégeskedett és nem sok esélyt adott vetélytársának, már bajnokként is magabiztos győzelemmel fényesítette mérlegét.

A tavaszi szezonnak kicsit szűkös kerettel nekivágó szarvasi csapatnak így csak a második hely elérésére maradt esélye, amelyet ugyan nagy biztonsággal hoztak is, a jobb eredmény eléréséhez pedig sokkal több munkára és elszántságra van szükség a jövőben, ami különösen tavasszal hiányzott. Pozitívum viszont, hogy újra láthattunk helyi fiatalokat a pályán felnőtt mérkőzésen, akik az utolsó hetekben már eredményesen is szerepeltek, de az ő standard szerepetetésükhöz még nagyon sok idő, türelem és további munka szükséges.

A HC Szarvas elmúlt időszakban lejátszott mérkőzései:

Kétsopronyi RSE – HC Szarvas 24-28 (9-14)
Kondoros, 10 néző, Vezette: Kiu, Kiu
Büntetők: 2/1  ill. 0/0, Kiállítások: 2 perc ill. 2 perc

HC Szarvas: Wágner – Ardai 10, Sütő 4, Andrikó 1, Viczián 1,Nagy 6, Lestyan-Goda 3, Csere: Valencsik 3
Edző: Tusjak János

A mérkőzés elérte célját, begyűjtöttük a két pontot és ennek örülni kell.

A Kétsoprony legjobb góllövői: Morva 9, Baranyai 6, Ondos 6.

HC Szarvas- Kondorosi KK II.  35-40 (21-16)
Szarvas, 30 néző, Vezette: Héjja, Kónya
Büntetők: 3/2 ill. 2/2

HC Szarvas: Wágner – Ardai 4, Sütő 3, Kiss 14, Andrikó 4, Nagy 8, Lestya-Goda 1, Csere: Viczián 1, Sztancsik
Edző: Tusjak János

A nagyobb motivációval játszó, harmadik helyre pályázó ellenfelünk
a második félidőben átszaladtak a kissé megelégedett csapatunkon.

A Kondoros legjobb góllövői: Krajcsovicz 11, Istenes 11, Hanyecz 7, Kasnyik T 4, Sztrehovszki 3.

Gyulai SE – HC Szarvas 35-36 (18-18)
Gyula, 50 Fő, Vezette: Kovács, Papp
Büntetők: 4/1 ill. 6/5, Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc

Kissé felpaprikázott hangulatban várta a Gyulai SE a mérkőzést, hiszen mindenképpen szerettek volna visszavágni a tavaszi szarvasi vereségért (31-24). A szarvasiaknál ráadásul Wágner kapus hirtelen betegsége okozott némi problémát, így az előérettségi felkészülésről kiszakított Hortobágyi Gabi nagyszerűen segítette ismét a csapatot, illetve a padra leülő három még szintén tizenéves korait taposó játékosok is nagyszerűen oldották meg a rájuk bízott részfeladatokat, pedig néhány órával még korábban két mérkőzést már lejátszottak egy korosztályos tornán.

HC Szarvas: Hortobágyi – Ardai 4, Sütő 4, Kiss 9 (4), Andrikó 5, Nagy 12 (1), Viczián 2, Csere: Sztancsik, Valencsik, Vaskor.
Edző: Tusjak János

A mérkőzés előtti és a mérkőzés közbeni váratlan helyzeteket most nagyszerű csapatmunkával sikerült kompenzálni. Csak dicsérni és gratulálni lehet a fiúknak!

A Gyula legjobb góllövői: Jánk 9, Mészáros 7, Szabó 6, Tóth 6.

HC Szarvas – Felföldi István SE 36-43 (16-25)

Szarvas; 30 néző, Vezette: Kiu, Kiu
Büntetők: 3/2 ill. 2/2, Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc

HC Szarvas: Wágner – Lestyan-Goda 5, Sütő 10, Kiss 5, Andrikó 2, Nagy 7, Viczián 3., Csere: Sztancsik 2, Valencsik 2.
Edző: Tusjak János

Gratulálunk az FISE-nek, most is bebizonyították, hogy nem véletlenül nyerték meg a bajnokságot. Mint ahogy ezen a mérkőzésen is, egész szezonban nagyobb szenvedéllyel játszottak, igazán élvezték a játékot, tudatosan felépített csapatmunkával megdolgoztak a sikerért.

A FISE legjobb góllövői: Harangozó 17, Vajna 9, Skaliczki 5, Krám 4, Lipták 3.

Az hogy folytatás hogyan alakul, nagyban befolyásolja az újdonsült bajnok valós NBII-s nevezési szándéka, hiszen volt már rá példa hogy másodikként is befogadtak nevezést a harmadik vonalra. Továbbá még bizonytalan az NBII-ből papíron kieső Köröstarcsa helyzete is, ugyanezen vonalon gondolkodva, hiszen kieső is maradt már bent nem egyszer a történelemben. Az viszont biztos, hogy Szarvason ismételten új keretet kell építeni, hiszen a jelenlegi kettős igazolások a korosztály váltás miatt nem maradhatnak ebben a formában, és az idősebb helyi játékosok sem lesznek már fiatalabbak. Óriási hátrány a helyi felső fokú képzés iránti érdeklődés hiánya, hiszen a korábbi sikeridőszaknak ez egy meghatározó alapja volt. Hiába az utánpótlás bázis folyamatos építkezése, ha a városnak nincs megtartó ereje a fiatal végző középiskolások tekintetében.

HCPost

Enyém a vár!

Szarvasi fiúk sikere a francia kosárlabdatornán