in , ,

Szarvasi fiúk sikere a francia kosárlabdatornán

2018. június 2-án és 3-án került megrendezésre Franciaországban, Amiens városában az a nemzetközi kosárlabda torna, amire a Szentesi Kosárlabda Klub is meghívást nyert. A klub U16-os igazolt játékosaként  a szentesiek mellett két szarvasi fiatalember, Darvas Sándor Dávid (a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója) és Bagi Csanád (a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulója) is részt vett a színvonalas megmérettetésen.

A játékosok és edzőik május 31-én indultak útnak, és egy majd 24 órás út után, várakozással telve érkeztek meg másnap a francia fővárosba, Párizsba , ahol az ikonikus látnivalók mellet (mint az Eiffel-torony és a Notre Dame székesegyház) jutott  idő egy kis kávéházi csapatmegbeszélésre is.

A lenyűgöző látványosságok megtekintése után a csapat tovább indult a tornának helyt adó, és történelméről is méltán híres Amiens-be.

A kétnapos tornán csapatunk győztes mérkőzéseket játszott a belgákkal és hollandokkal, de a franciák is sorra kerültek. Velük szemben azonban némileg alul maradtunk, így összesítésben a torna végén a 8 csapat közül a Szentesi KK játékosai az előkelő 4. helyen végeztek a három dobogós francia csapat mögött. Játékosaink egy csodás kupával, és életre szóló élménnyel gazdagodtak.

A gyermekek sikerében osztozva köszönet illeti a Szentesi KK edzőit:
Aleksandar Preskart, Sandra Preskart, Vladimir Vujadinovicot, Lackó Róbertet és Sallai Zsuzsannát.

Sándor Andrea szülő

Szarvasi ezüst a megyei kézilabda bajnokságban

Ismét a zöldhasznosítás volt a középpontban az Országos Tritikálé Napon