Connect with us

Szarvas

D.A.D.A. tizenegyedszer is

Tizenegyedik alkalommal, ezúttal a kábítószer-ellenes világnapon rendezte meg D.A.D.A. napját Szarvas Város Roma Kisebbségi Önkormányzata tegnap az Arató Pál utcai közösségi házban. A D.A.D.A. mozaikszó a Dohányzás – Alkohol – Drog – AIDS kezdőbetűiből áll össze. Alapját egy, a nyolcvanas évek elején az USA-ban indított prevenciós program adja, amihez 1992-ben Magyarországon is csatlakozott. Romhányi Tiborné, a kisebbségi önkormányzat soros elnökének visszaemlékezése szerint Szarvason 2006-ban rendezték meg először ezt a figyelemfelhívó napot.

Ahogy a korábbi években, az idén is számíthattak a rendőrség aktív közreműködésére a nap során. A Szarvasi Rendőrkapitányságról Petruska László rendőrszázados, bűnmegelőzési főelőadó és kolléganője, Stefán Vivien rendőrőrmester, balesetvédelmi előadó érkezett a közösségi házba, hogy különböző teszteken, feladatokon keresztül felhívják a figyelmét a fiataloknak a közlekedés szabályaira. Az idén gyalogostotóval és játékos tesztlappal készültek, illetve egy olyan labirintussal, amiben KRESZ-táblák értelmezésén keresztül lehetett kitalálni a káoszból.

Elhozták részeg szemüvegüket is, hogy alkohol nélkül is át tudják érezni azt, hogy milyen alkohol hatása alatt közlekedni. A feladat az volt, hogy egyik oszlopról a másikra kellett átvinni a bólyát.

Az Arató utcai pályára meghirdetett barátságos focikupára csak két csapatnyi gyerek jött el. A Fő tériből többen, a Benkából kevesebben érkeztek. A Benka győzött 7-6-ra, de miután ezt úgy sikerült elérniük, hogy hozzájuk a főtérisek legjobb góllövője állt be, hogy meglegyen a csapatuk, ezért a kupa nem lett kiosztva.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect