in , ,

Kajak-kenu Eb: Kuli Pisti Eb bronzérmes

Belgrád, 2018. június 10. Dudás Miklós, Kuli István, Tótka Sándor és Molnár Péter (b-j) mutatja bronzérmét a férfi kajak négyesek 500 méteres döntőjének eredményhirdetésén a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Belgrád, 2018. június 10., vasárnap (MTI) – A magyar versenyzők három aranyérmet és egy-egy ezüstöt, valamint bronzot szereztek vasárnap délelőtt a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság 500 méteres döntőiben.

Az első fináléban, az új olimpiai számban, férfi K-4-ben a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású magyar egység jól rajtolt, s a világbajnok németekkel, a vb-2. spanyolokkal, valamint az oroszokkal hamar kivált a mezőnyből. Féltáv után aztán a németek és a spanyolok elléptek riválisaiktól, a magyarok pedig tartották a harmadik helyet, s bronzérmesként értek a célba. Az aranyéremről mindössze 14 ezredmásodperc döntött a spanyolok javára.

“Elégedettek vagyunk, várható volt, hogy a németek és spanyolok uralják majd a futamot, ők már régóta együtt versenyeznek” – mondta Kuli.

Tótka szerint jobban teljesítettek, mint az előfutamban – ahol szintén harmadikként értek be a spanyolok és a németek mögött -, és nagyon elfáradtak.

“Tudunk még fejlődni” – jelentette ki ugyanakkor.

A négyes tagjai többfordulós válogatás után kerültek a hajóba, s Hüttner Csaba szövetségi kapitány az Eb előtt azt mondta, a belgrádi teljesítmény alapján dönt arról, egyben marad-e ez a kvartett.

“Bízom benne, hogy sikerül együtt tartani ezt a négyest, ezzel az eredménnyel szerintem bizonyítottunk. A vb-ig lesz időnk összecsiszolódni” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Molnár.

Dudás Miklós – aki doppingeltiltása után idén tért vissza – még ennél is merészebben nyilatkozott: “Erős mezőnyben harmadikként jöttünk be, gyakorlás után meg lehet nyerni az augusztusi világbajnokságot” – jelentette ki.

slr \ sma \ brr

Lódi Renáta, MTI 2018. június 10., vasárnap 12:41

Közbiztonsági szempontból csendes volt a tavalyi év Csabacsűdön

Ügyvitelesek ünnepe