in , ,

Gyémántdíjjal jutalmazták a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét

A nemzetközi Central European Beer Awards 2018 sörversenyen a lehető legrangosabb Grand Champion gyémántdíjjal jutalmazták a Szent András Sörfőzde valódi meggyből készült Meggyes Sörét, így a korábbi csehországi érmek után ismét bebizonyosodott, hogy hazánk legjobb meggyes söre még mindig a Szent András Sörfőzdében készül. Ezüstéremmel tért haza még a főzde bécsi ászoka, az Óarany és tradicionális baksöre, a Fekete is. Bronzérmes pedig a Monarchista lett.

A 2018. június 09-én Gyulán megrendezett nemzetközi Central European Beer Awards 2018 sörversenyen 6 országból (Szlovákia, Lengyelország, Szerbia, Csehország, Ausztria, Magyarország) 32 főzde nevezett 107 mintával. A díjakat két kategóriában osztotta ki a nemzetközi szakmai zsűri: a házi amatőr sörfőzők versenyén kilenc bronz, két ezüst, négy arany és négy champion díjat osztottak ki, míg a kisüzemi kézműves sörfőzdék kategóriájában hat bronz, tíz ezüst, nyolc arany és hat champion díj talált gazdára a különdíjak mellett. A házi amatőr sörfőzők versenyének grand champion díját Bába Ákos Kraken söre, a kisüzemi kézműves sörfőzdék kategóriájában a fődíjat pedig a győrújbaráti Vaskakas és Társa Kft. American Hop Dog söre kapta.

A verseny igazgatója, Ladislav Kovacs azt nyilatkozta, hogy nagyon sok kiváló minőségű sör érkezett a megméretésre. Az italokat kompletten bírálták az illat, az íz, az összbenyomás és egyéb szempontok alapján egy korszerű, számítógépes program felhasználásával, egy amerikai rendszer szerint.

Tizedszer találkoztak a veterán kézilabdások

Kéthetes lesz a Cervinus Művészeti Fesztivál