in , ,

Kéthetes lesz a Cervinus Művészeti Fesztivál

A Cervinus Teátrum sajtótájékoztatót tartott a Cervinus Művészeti Fesztivál programjairól, amely 2018. július 11-24 között kerül megrendezésre a Vízi Színház színpadán.

Csasztvan András a Teátrum igazgatója köszöntötte a résztvevőket dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgatót, Hodálik Pál alpolgármestert, dr. Melis János Szarvas Város címzetes főjegyzőjét és Varga Viktor főrendezőt, aki a szórólapok tervezője, szerkesztője.

Hodálik Pál alpolgármester úr többek között elmondta, hogy a 14 napra minden igényt kielégítő, és odafigyelő műsor került összeállításra. Bár nem lesz Varga Viktor összes, de így is több rendezése kerül bemutatásra a fesztivál ideje alatt. Örül, hogy szinte állandó a társulat, és annak is, hogy a művészek bekapcsolódnak Szarvas város életébe is rendezvényeken keresztül. Gratulált a műsor összeállításához, és sok sikert kívánt a fesztiválhoz.

Csasztvan András a fejlesztésekről beszélt. Újabb járófelület készült el, és a színpad is felújításra kerül. Korlát kerül kiépítésre, ami a nézők kérése volt. A munkát az Integrál Zrt. készíti el szavatosság keretében.

14 nap saját produkciókkal, ez először valósul meg. Ötven éves a Tessedik Táncegyüttes, ez egy rendkívüli estének ígérkező program lesz.

Dr. Dósa Zsuzsa sok szeretettel köszöntötte jelenlévő kollégáit is Bardon Ivett, Szemerédi Bernadett, Nádházy Péter színművészeket és Magyari László koreográfust, tánckarvezetőt, táncost. Az előadásokat ismertetve elmondta, hogy minden előadás más a szabadban. A díszleteket eleve úgy terveztetik, hogy a Vízi Színház színpadán is alkalmazhatóak legyenek a természeti hátteret is figyelembe véve. Hangsúlyozta a színház szlovák jellegét, ami nagyon fontos, ennek jegyében lesz látható a Drótos Jankó, amit Csasztvan András rendezett. Sínpadra kerül a Valahol Európában, a Csodaszarvas, a Lili bárónő, a Hotel Menthol, az Ármány és szerelem, és lesz Musical gála és felolvasó est is. A felolvasóestről elmondta, hogy egyedülálló, hogy szabadtéren tartsanak ilyen estet. Tájékoztatott, hogy évek óta nem emeltek jegyárakat, hogy mindenki meg tudja venni, aki szórakozni akar. Befejezésül bejelentette, hogy megint lesz „nulladik” nap, amelyre várják az újságírókat.

Amiről nem esett szó, az maga város, kezdte Varga Viktor. Sokan megkérdezték már miért Szarvas? Erre azt tudom mondani, azért mert szeretem! Azért mert itt élni, alkotni hagyják az embert, itt boldog vagyok. A következő évad jelszava: „A boldogság szereti a társaságot!” Varga Viktor a VIP jegyek fontosságára hívta fel a figyelmet, aki VIP jegyet vásárol, az egy hátrányos helyzetű gyermek, éves színházbérletét veszi meg, és segíti őt színházi élményhez jutni. Végül megköszönte Szarvas Városának, hogy hagyja szabadon dolgozni, alkotni a színházat.

Dr. Melis János szólt a kezdetekről, amikor mindenki csodálkozott, miért kell a színháznak két hét, hogy mivel is fogja azt megtölteni. Mára már nem kérdés, hogy a két hetet igenis meg lehet és meg tudják tölteni saját, színvonalas produkciókkal. Bizakodással néz a fesztivál elé.

Hodálik Pál a művészek felé fordult kérdéssekkel: Hogy érzitek magatokat Szarvason? Miért szerettek Szarvasra jönni?

Remekül érzem magam Szarvason – mondta Szemerédi Bernadett, mert nagyon idilli az a műhelymunka, amelyben részem van. Az a kölcsönös megbecsülés, tisztelet, szeretet a színház felé, a teljes odaadó szeretet mind a két részről nagyon jó érzés. Ezért mindig hazatérünk Szarvasra. Ez nagyon jó, nagyon ritka manapság, meg kell becsülni!

Nádházy Péter három olyan társulatnak volt tagja, ahol az összetartozás, az együtt sírás, együtt nevetés volt az alap. Ez a társulat is ilyen, nincs torzsalkodás, nincs féltékenység, csak szeretet.

A Csodaszarvasra érkeztem – mondta Bardon Ivett, azóta vagyok itt. Amikor először leültem Zsuzsáékkal kávézni, nem gondoltam, hogy itt is maradok ilyen hosszú távon. Köszönöm nektek!

Büszke vagyok rátok! – tette hozzá Dr. Dósa Zsuzsa.

A Cervinus Művészeti Fesztivál előadásairól bővebben külön írásban számolunk be.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Gyémántdíjjal jutalmazták a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét

Carlos szerint a világ