in , , ,

Klotild néni a Vízi Színházban

Június 16-án, szombaton este a Karinthy Színház mutatta be a Vízi Színház színpadán Vaszary János Klotild néni című bohózatát, Karinthy Márton rendezésében.

A történet annyi, hogy a feleség (Kerekes Viktória) megcsalja férjét (Miller Zoltán), annak legjobb barátjával (Csere László), erre Leskovics (Szacsvay László) döbbenti rá a férjet. Természetesen a feleség tagad, hiszen ő Klotild nénihez jár, aki nagybeteg. Azonban sajnos a néni már nem él. Adott a történetben egy háztartási alkalmazott Mari (Egri Kati), akit mindennek néznek, csak nem embernek. E történet körül forog az egy estét, éjszakát felölelő történet. Kavarodás, hazudozás, semmi érzelem, a fő cél a másik átverése. Az igazság természetesen nem derül ki.

Bohózatot láttunk, igen valóban bohózat volt a történet. Színészi játékban Egri Kati játéka kiemelkedett. A többiek jól játszották el szerepüket. Miller Zoltánt, Szacsvay Lászlót, Mihályi Győzőt és Csere Lászlót is láttam már színpadon játszani, mindannyian kiváló színművészek, de ez az érzelemmentes előadás nem hozta ki színészi képességeiket, ennek ellenére alakításuk jó volt, de hiszem, hogy mindannyian ennél többet tudnak nyújtani a színpadon. A Karinthy Színházban pedig vannak ennél jóval színvonalasabb előadások.

A díszlet Húros Annamária nagyszerű munkája, mindkét színpadkép kellemes lakásbelsőt mutatott, ráadásul a díszlet nem tűnt kicsinek a Vízi Színház színpadához sem. Tordai Hajnal jelmezei is elegánsak, harmonikusak, a hölgyek ruhái légiesek, szépek.

Számomra csalódás volt az előadás, de nyáresti szórakozásnak kiváló, amit a közönség sok tapssal ki is fejezett.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Dr. Réthy Vilmosné

Dr. Réthy Vilmosnét választották az Aranykor új elnökének

Minden este Zenepavilon