in , ,

Minden este Zenepavilon

Öt éve, 2014-ben rendezték meg először a Kis esti zene sorozatot az akkor új Zenepavilon színpadán, emlékezett vissza Fodor Mariann tegnap este, mikor megnyitotta a 2018-as nyári szezont.

– Akkor nem gondoltuk, akik elkezdtük rendezni, szervezni ezt a sorozatot, hogy itt hatvanegynéhány estén lesznek fellépők, de azt még kevésbé gondoltuk, hogy ennyi néző lesz minden nap. Van, hogy csak néhány tízen, de volt olyan, hogy több százan voltunk itt az elmúlt évek során egy-egy estén. Akármennyien vagyunk, nagyon kellemes perceket szereznek nekünk ezek a produkciók itt, a Zenepavilon kis színpadán – mondta az est állandó háziasszonya.

Nagyon jó közösség formálódott a zenepaviloni esték alatt, kialakult egy zeneszerető törzsközönség, akik mellett estéről estére cserélődő az arcok is felbukkannak. A városba érkezők, akik itt tartózkodásuk elején felfedezik, hogy itt mindig történik valami, visszatérnek.

Korban és stílusban változatos művészeti csoportok, zenekarok, együttesek, szarvasiak, Szarvas környékiek lépnek fel a deszkákon. A Chován Kálmán Művészeti Alapiskola növendékei a kezdetektől fogva aktív részesei a sorozatnak. Az idei év is Iváncsó Józseffel és a chovános harmonikaegyüttes aprajával kezdődött.

Fellép majd a Szarvasi Férfikórus, avagy a Muslincák, a városi fúvószenekarok Szabados-Tóth Gáborral, a Tessedik Táncegyüttes Csasztvan Andrással, a Csabacsűdi Hagyományőrző népdalkör, a citerazenekar, Balczó Balázs a harmonikájával. A néptánc mellett az idén lesz hiphop a Babylon TSE-vel, valamint aerobic a Blue Gymmel. Itt lesz majd a Terasz Party Duó , azaz Szuromi Zoltán és duettparnere, Komár János a Jansli és a távoli rockonokkal, Szilágyi Attila énekes-gitáros Gyuláról, a Körös Party Band, a Flamingó Zenekar, Figaró és a sevillai borbélyok Tasi Józseffel, Kepenyes Pál, de az Aratónapok idején fellépnek a Kikindai Vidám Fiúk is. Augusztus utolsó estéinek egyikén érkezik Peres Mihály és a Vokálpatrióták.

Hétfőtől csütörtökig 18, pénteken, szombaton és vasárnap pedig 19 órától kezdődnek, és augusztus 19-ig tartanak az előadások.

A Zenepavilon műsorát itt kísérheti figyelemmel.

Klotild néni a Vízi Színházban

Brachna Irén, Harencsár László és dr. Kutas Ferenc

Duplázott a könyvhéten Harencsár László