in , ,

Szarvasi FC: Egy csapat, egy cél, megnyerni a bajnokságot

Megkezdődik a munka, kezdte köszöntőjét Bencze Sándor tegnap a Szarvasi FC öltözőjében, ahol az első alapozótréningre gyülekeztek a 2018/19-es szezon játékoskeretének tagjai. A klubelnök bizodalmát fejezte ki, hogy sikeresen fogják venni az akadályokat.

– A bizalom óriási, az elvárás még nagyobb – jelentette ki az elnök, ezzel át is adta a szót a mellette álló Bukovinszky Bélának, a Szarvasi FC alelnökének.

Senki sem ismeretlen a másiknak, ha máshonnan nem a megyei bajnokságokból, ahol már ütköztek egymással, mondta az egyesület alelnöke, majd távollétében megköszönte a távozó Somogyi Jánosnak –aki a Kondorosi TE-hez ment edzősködni– az eddigi szarvasi munkáját, és biztosította, hogy sportszerű ellenfelek lesznek a pályán.

– Szerintünk nem kell kapkodnunk, de azért az, amit kitűztünk, hogy szeretnénk bajnokságot nyerni, az benne van a levegőben. Ha bajnokságot nyerünk, szeretnénk feljebb menni, és ezt veletek képzeljük el. Ahogy már korábban elmondtam, létesítményfejlesztésben gondolkodunk, mert ha magasabbak az elvárások, akkor magasabb szintű lehetőségeket kell számotokra és a közönség számára is biztosítani. Azt szeretnénk, hogy az a futball, ami itt volt az elmúlt évtizedekben, akár harmad, akár másodosztályban, azt újra valóság legyen, méghozzá elképzeléseink szerint veletek – biztosította az öltözőben ülő játékosokat, majd reményét fejezte ki, hogy ha jó a csapat, jó a játék, az egyre több nézőt vonz majd ki a pályára.

A fejlesztésekről szólva elárulta, hogy műfüves pályában, rekortánpályában és öltözőkorszerűsítésben gondolkodnak.

– Ha ez a csapat összeáll, és úgy tud bizonyítani, hogy feljebb kerülünk egy osztállyal, akkor olyan emberek is mögénk fognak állni, akik pillanatnyilag kivárnak, mert azt szeretnénk, hogy először mi bizonyítsunk. Vannak ellendrukkereink is ebben a városban, szerencsére kevesebben, mint akik mellettünk vannak. Ők viszont elvárják hogy bizonyítsunk, és ha bizonyítunk, akkor támogatóink lesznek. Egyelőre magunk mögött, mi magunk állunk. Edzetek és nyerjétek meg a bajnokságot! Nem lesz sétagalopp, azt látjuk. Egy héttel ezelőtt még azt hittük, könnyű lesz, de most már látjuk, hogy a többiek is beerősítettek. Nem baj, legalább izgalmas mérkőzések lesznek. Egy csapat, egy cél – fejezte be Bukovinszky Béla.

A 2018/19-es bajnokság szarvasi kezdőkerete a következő: Lévai Balázs, Kasik Viktor (Újkígyós FC), Kriska Norbert, Furár Róbert, Zima Dániel, Farkas Norbert, Kukovecz Dániel, Szikora Milán, Polonszki Patrik, Bakró Géza, Viszkok Dániel, Pecznik Péter, Magyar Martin, Körösfalvi Kristóf, Moldván Krisztián, Klimaj Zoltán, Sztojka Attila (Méhkeréki SE), Murvai Dávid (Kondorosi TE), Piti László (Méhkeréki SE), Takács János (Csongrád TSE)

A csapat edzője továbbra is Rétes Pál.

Siker a Zene a víz fölött

Különleges alkotók a színpadon