in , , ,

A Lélek gyümölcsei… – plébániai hittantábor a Gyakorlóban

2018.07.02-06. között negyedik alkalommal rendeztük meg a város alsó tagozatos hittanosainak plébániai nyári táborát. Helyszínünk a hagyományoknak megfelelően a GFF Gyakorló Általános Iskolája volt.

Ezen a héten a gyermekekkel sokféle tevékenység kíséretében követtük nyomon a bennünk növekedő „jóság-magok” életét. Hétfőn előkészítettük lelkünket a jó befogadására és a magvető példabeszédéhez kapcsolódóan mi is magokat hintettünk a termékeny földbe. Délutáni vendégünk Solcan Kármen, tanító szakos főiskolai hallgató volt, aki sok szép, témákhoz is kapcsolódó hittanos éneket tanított meg nekünk. Kedden a mustármag példabeszédében rátekintettük arra, hogyan is növekedhet bennünk Isten Országa. Ebben egy igazi szerzetesnővér is segítségünkre volt. Meghívásunkra ellátogatott hozzánk Marianna nővér, a hódmezővásárhelyi domonkos szerzetesközösségből. Szerdán a Szentlélek által megérlelt gyümölcseinket szüreteltük le, melyhez a festői szépségű Arborétumot választottuk helyszínül. A Szentlélek gyümölcsei: jóság, hűség, szeretet, mértékletesség, öröm, békesség, szívesség, türelem, valamint a szelídség. Imasétánk során mindegyikben kipróbálhatták magukat hittanosaink. Csütörtökön az okos építő története nyomán mi is jó tulajdonságainkra építkeztünk. Hálával tapasztaltuk, hogy a héten ezt a gyakorlatban is sokszor sikerült megvalósítaniuk kis résztvevőinknek. Minden angyalkánk titokban bár, de példamutató módon tette dolgát és kedveskedett védencének, hol szavakkal, hol ajándékozással.

Heti témáink elmélyítéséhez szemmel láthatóan élvezetes elfoglaltságot jelentett a Baráth Nóra főiskolai tanársegéd által tartott agyagozó foglalkozás és Gyekiczki Istvánné főiskolai mesteroktató színjátszó köre. Mindezek mellett rendszeres imádsággal, élménypedagógiai játékokkal, csapatépítő akadályversennyel és kézműveskedéssel színesítettük a programot.

Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani a Szeged-Csanádi Egyházmegye anyagi támogatásáért, a Gyakorló Általános Iskolának a helyszín biztosításáért, a Máltai Szeretetszolgálat tagjainak a finom tízóraikért és a pénteki bográcsos ebédért. Nagy Gábor apukának, aki vállalta, hogy táborzáró családi napunk mesterszakácsa lesz, és három gimnazista önkéntesünknek: Kiss Ágnesnek, Koncz Dórának és Deli-Nagy Dzsenifernek, akik megbízható segítségnek bizonyultak, valamint Konczné Huszár Éva hitoktató segítségét. Köszönjük hittanosaink szüleinek is a sokféle támogatást.

Jancsó Brigitta

Örömzene a Várnagy családdal

A jövő elkezdődött a csabacsűdi általános iskolában