in , ,

Nagyszabású teniszversennyel tisztelegtek Venásch György emléke előtt

A szarvasi teniszezők idén is versennyel tisztelegtek az egykori kiváló teniszoktató, Venásch György emlékének adózva. A 45 év alatti és feletti egyes, valamint páros kategóriákra közel 50 résztvevő sereglett össze az Erzsébet-ligeti pályákra. A sportág megyei fellegvárain kívül Budapestről, Szegedről, Pécsről, Debrecenből és Szentesről érkeztek versenyzők, akik 16-os táblán kezdték meg a küzdelmeket.

Tekintettel a zsúfolt programra, a mérkőzések két, 4 gémig tartó nyert szett során dőltek el. A mezőny erősségét jól jelzi, hogy a tavalyi győztes, Horváth Róbert már az első körben elbúcsúzott. A 45 év alattiak csatáit végül a névrokona, a békéscsabai Horváth Gergely nyerte. A 45 évnél idősebbeknél a hazai Gáspár Balázs bizonyult a legjobbnak, míg párosban Hankó Bálint és Ludman Sándor révén megyeszékhelyi, illetve debreceni siker született.
– A másodszor megtartott rendezvény igazolta létjogosultságát, külön megtiszteltetés, hogy kilátogatott az itthon tartózkodó Dombvári Bence kajakozó, akinek mi is nagyon szurkolunk az eredményes visszatéréshez. Nagyszerű idő fogadta a teniszezőket, rengeteg néző jött ki a pályára, így mindvégig valóságos majális hangulat uralta a versenyt, amely magas szintű csatákat hozott. Az első napi küzdelmeket egy hangulatos baráti vacsora zárta a Vadászkürt vendéglőben – mondta a rendezvény kapcsán Eckert Roland főszervező.

Végeredmények. Egyéni. 45 év alattiak: 1. Horváth Gergely (Békéscsaba), 2. Ott Ákos (Budapest), 3. Ötvös Levente (Mezőberény) és Gáspár Benedek (Szarvas).
45 év felettiek: 1. Gáspár Balázs (Szarvas), 2. Megyeri Ákos (Békéscsaba), 3. Durucskó Péter (Szarvas) és Kovács Zoltán (Békéscsaba).
Páros: 1. Hankó Bálint, Ludman Sándor (Békéscsaba, Debrecen), 2. Winter Attila, Oláh Imre (Mezőberény, Gyula), 3. Ott Ákos, Tóth Tamás (Budapest, Szarvas) és Csorna Gábor, Vincze Tamás (Szentes, Gyomaendrőd).

Polák Ferenc

Tizennégy napból tízet színpadon

Tehetségműhely fejlesztés alatt