in , ,

A Vízi Színházban minden este történik valami

Molnár Juli és Seregi Zoltán
Molnár Juli és Seregi Zoltán

Vasárnap este a Márai est, a Zenélő füvek technikai okok miatt elmaradt, helyette azonban “Cintányéros cudar világ” címmel a Nagyváradi Szigligeti Színház színművésze, Molnár Juli várta a nézőket zenés, beszélgetős estjével. A színművésznőt Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója kérdezte. A házigazda ezúttal a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete volt.

Mint megtudtuk, szombaton derült ki, hogy nem tartják meg Márai Sándor Zenélő füvek című estjét. Mit tesz ilyenkor az igazgató? Rögtönöz! Seregi Zoltán legalábbis ezt tette. Szombaton este ugyanis a nézők között ült a Lucifer showt nézve Molnár Júlia, a Nagyváradi Szigligeti Színház színművésznője, akit az igazgató úr az előadás végén felkért, ugorjon be a vasárnap esti előadásra. Egy ízig-vérig színésznő, erre csak azt válaszolhatja, igen, csak hazamegyek ruháért, és holnap este itt leszek!

Így lett a Vers a víz fölött estéből Dal a víz fölött. A beszélgetésből megtudtuk Marosvásárhelyen végzett és a Nagyváradi Színházba került, ahol minden műfajban otthon kell lennie. Ez érződött azokból a dalokból is, amit énekelt a színművésznő. Mesélt a határon túl élő magyarok színházhoz való viszonyáról, a körülményekről, ami kiérződött: az a hit, a szeretett, az összetartozás, ami összekovácsolja a társulatot és a közönséget.

Hallhattuk a Mágnás Miskából a Ringó vállú… kezdetű örökzöldet, a Csárdáskirálynőből a Te rongyos élet, majd a Hajmási Pétert kezdte el énekelni, de technika ördöge közbeszólt, a zene eltűnt, ám Molnár Júlia csak egy percre jött zavarba, majd a-cappella énekelte tovább, a közönség tapsa kíséretében.

Repertoárjának részei: A bugaci határon, az Éjjel az omnibusz tetején, kedvence a Tavasszal én csak azt dalalom, másképpen a Lesz maga juszt is az enyém! Más stílus a Szereted-e még?, a Hol van az a nyár?, a Hacáré, a Hosszú az éjszaka, ne menjen még haza és a Gyere te nímand. Befejezésül a Merci, Cherie és az Emlék című dalokat hallhattuk. Persze ráadás nélkül nem mehetett el színművésznő.

A közönség szinte végig tapssal kísérte a művésznő dalait. Seregi Zoltán igazgató úr megígérte, hogy jövő nyáron a Vízi Színház színpadán láthatjuk Molnár Júliát a Honti Hannáról készült estjével.

Molnár Júlia és Seregi Zoltán megmentett egy estét, mert a Vízi Színház színpadán minden este történik valami, nem maradhat előadás nélkül a színpad egy csillagfényes este sem.

Galambos Edit

Tóth Péter Lóránt

Vasútállomás – Tóth Péter Lóránt

Sokan voltak kíváncsiak az évszázad holdfogyatkozására Szarvason is