in , ,

A felnőtt csapat ruházatára fordítja a jótékonysági bál bevételét a Hunyadi SE

Sportbálhoz illően a békésszentandrási Hunyadi SE nem estélyiben és öltönyben, hanem könnyed nyári ruházatban várta a vendégeket. A július 28-i rendezvény helyszíne stílszerűen a Bencsik Mihály Sporttelep volt, ahol megalakulásuk 85. évfordulójának tiszteletére egész nap sportprogramokat kínáltak a sportbarátoknak. A mérkőzések mellett lábteniszversenyre is sor került, ill. felavatták az asztalitenisz és a foci kereszteződéséből született új játékot, a teqball pályát.

– A TAO rendszerben az ifjúsági csapatok versenyeztetése megoldott, tehát ott nincs szükség plusz anyagi forrásra. A felnőtt csapat azonban kizárólag szponzorokra és egyéb támogatásokra hagyatkozva tud létezni. Egy ilyen kis településen mindenképp erőn felülinek számít, hogy megye másodosztályban évek óta bajnokesélyesek vagyunk, és rendre az utolsó pillanatokban bukjuk el. A fiúk mindig fogadkoznak, hogy legközelebb arany lesz, és remélem, hogy egyszer el is jutunk ide – beszélt a bál mögött húzódó szándékról Koppányi Gábor.

Az egyesület elnöke az U19-es és a felnőtt csapat második helyezéséről szólva elmondta, bár az aranyérem csak egy karnyújtásnyira volt, azt is látni kell, hogy olyan településeket is maguk mögé utasítottak, ahol szélesebb körből meríthetik a játékosállományt, ill. magasabb finanszírozás áll rendelkezésre.

Ez utóbbit náluk az is nehezítette, hogy egy adminisztrációs hiba miatt a 2018-19-es évre a TAO pályázatot nem tudták benyújtani. Ezt némileg kompenzálta, hogy az elmúlt két évben ellenben tíz millió forint feletti összeget nyertek. A keretből megszépültek az öltözők és a szertár, valamint új ruházatot és cipőt vásároltak az utánpótlás korosztályoknak. A rendezvény bevételéből is ezt az utat járják tovább, és szeretnék a felnőtt csapat ruházatát megújítani.

A vacsora előtt Erdős Ferenc, az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága tagjának és Virág Sándor önkormányzati képviselőnek a közreműködésével átadták a bajnokságban kiérdemelt ezüstérmeket. Emellett Virág Imre a szezonban lőtt 47 góljáért gólkirályi serleget vehetett át.

– Az őszi szezonban nem volt sérülésem, ill. a csoportunkban volt két olyan csapat, amelyik nem ütötte meg a megye kettes szintet. Mindenki tíz feletti gólt lőtt nekik. Személy szerint én 21-szer találtam a kapuba ezeken a mérkőzéseken. A többi gólt a csapattársaimnak köszönhetem – magyarázza az elképesztően magas gólarányt. Sajnos a tavaszi szezon kezdete előtt egy héttel megsérültem, és két hónapot ki kellett hagynom. Akkor már 36 gólnál jártam. Sajnálom azt a két hónapot, mert lehet, hogy ha akkor játszom, nem hullajtunk pontokat, és elég lett volna az első helyhez, amit a csapat már nagyon megérdemelt volna – teszi hozzá kissé csalódottan.

A bálon a jótékonyság mellett az összefogás is megmutatkozott. A játékosok, szülők, edzők karöltve segédkeztek a sátrak felállításában és a vacsora előkészítésében, abban bízva, hogy a békésszentandrási focisták még sokáig hallatni fogják a hangjukat.

Apa és lánya a színpadon

Új székhelyre költözött Szarvas Város Barátainak Köre