Connect with us

Szarvas

Apa és lánya a színpadon

Augusztus első napján a Talkshow a víz fölött – mellettem az utódom című tematikus estre sokan voltak kíváncsiak, annak ellenére, hogy esőre hajló idő volt, de szerdán is az égiek úgy gondolták, nem zúdítanak vizet a Vízi Színház nézőire. A házigazda ezúttal Kadelka László a Jókai Színház ügyelője volt, aki fogalom a színházi szakmában. Őt Zsapka János házigazda mutatta be a nézőknek. Hogy miért éppen ő kérdezett, annak oka, hogy a Jókai Színház Tere-fere című műsorát is ő moderálja.

A vendégek ezúttal Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és lánya Réka, aki táncos, koreográfus, éppen pályája kezdetén van.

A kérdező az apával beszélgetett, vele voltak közös pontjaik, így Rékáról, azon kívül, hogy tegnap volt a születésnapja, hogy hol tanult, és hol volt szakmai gyakorlaton annyi derült ki, hogy 12 évesen kezdett táncolni, és szeptemberben lesz az első önálló bemutatója Budapesten. Békéscsabán a Bűvös patkóban és a Karnyónéban dolgozott koreográfusként.

Az igazgató úrról viszont több dolog derült ki vendéglátója kérdéseire válaszolva. Kadelka László és Oberfrank Pál kötődése a Nemzeti Színház Stúdiójában kezdődött, ahol a színművész a Főiskola előtt egy évig tanult. A Színművészeti Főiskola előtt a Külkereskedelmi Főiskolát is elvégezte. Értékrendjét a szülei és a Piarista Gimnázium határozta meg. Nagybátyja Oberfank Géza és a színművész testvére Péter is karmester.

Kérdés hangzott el Marton Lászlóról is, aki az osztályfőnöke volt a színművészetin és utána a gyakorlat egy évét és 18 évet a Vígszínházban töltött. Oberfrank Pál elmondta a következő évben rendezni fog Marton László Veszprémben, a Tartüfföt. Mielőtt meghívta megbeszélte a polgármesterrel is, és a kanonokkal is. Mert Marton nagy művész, rendező és tanár. Az a dolga, hogy kezet nyújtson neki, mert most szüksége van rá. Oberfarnk Pál hozzáállása a kérdéshez egy józan gondolkodású komoly ember szavai voltak.

Hallhattunk a Veszprémi Petőfi Színház következő évad bemutatóiról is, és a színház felújításáról is kérdezte vendégét Kadelka László.

Oberfarnk Pál egy Pilinszky János és egy Sík Ferenc versel búcsúzott a szarvasi közönségtől.

Galambos Edit

A fotókat Babák Botond készítette.

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

Határmenti katasztrófahelyzetek kezelését célzó integrált válaszrendszerek kapacitásfejlesztése

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect