in , , ,

Közös tábor Csabacsűdön csatai és makfalvi diákokkal

btrmdn

2018. július 23-tól 12 felvidéki és 12 erdélyi iskolás, valamint kísérőik és 12 trefortosunk táborozott 6 napon át iskolánkban, Csabacsűdön. A program a Bethlen Gábor Alap „Testvér-települési programok és együttműködések” című pályázati támogatásából valósult meg, amelyre önkormányzatunk 800 000,- Ft támogatást nyert el. A programhoz további támogatást nyújtott a Tiszta Környezetünkért Alapítvány, valamint a Szlovák Önkormányzat Csabacsűd. Csata és Makfalva már évek óta ápol baráti kapcsolatot községünkkel és így lettek Csabacsűd testvértelepülései.

A tábor programja nagyon színes és tartalmas volt: egész napos strandolás Gyopárosfürdőn, kerékpártúra a Sárarany Szalmaportára a kézműves házba, kirándulás az Ópusztaszeri történelmi emlékparkba, budapesti látogatás a Parlamentbe, valamint a Nagyboldogasszony-(Mátyás-)templomba, s mindezt a remek hangulatú – hagyományos – közös szalonnasütés zárta utolsó este, pénteken.

Szombaton reggel a csatai csapattal együtt utazott vissza csabacsűdi delegációnk is, citera zenekarunkkal és a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesülettel, képviselve községünket az aznap megrendezésre kerülő csatai falunapon.

Hamar elrepült ez a pár nap, és reméljük, hogy jövőre is újra községünkben köszönthetjük majd a csatai és makfalvi barátainkat, együtt töltve tartalmas, élményekkel teli napokat.

Új székhelyre költözött Szarvas Város Barátainak Köre

Hét év után is állva tapsoltak Monte Cristo Grófjának