Connect with us

Színház

Rigócsőr királyfi Szarvason

Szerdán este a családi program egy nagyon szép mesemusical, Jacob Grimm – Wilhelm Grimm – Kocsák Tibor – Bozsó József Rigócsőr királyfiját mutatta be a Magyar Zenés Színház, Bozsó József rendezésében.

Ki ne ismerné a mesét a kevély királykisasszonyról, Izabelláról (Varga Vivien), aki elutasít minden kérőt, még a szomszéd királyság fiatal uralkodóját is, aki pedig tetszik neki, mert a virágos réten már találkoztak virágszedés közben. Most azonban gúnynévvel illeti őt, Rigócsőr királyfinak (Dósa Mátyás) nevezi. A Király (Varga Miklós) megharagszik, és azt mondja, az első koldushoz férjhez adja lányát, aki a palotába bekopogtat. És ki is lenne más, aki koldusként bekopogtat, hogy feleségül vegye a zabolátlan királykisasszonyt? Igen, Rigócsőr királyfi, aki alaposan „átneveli” Izabellát. A Király aggódik, ezért megbízza Bömböliket és Acsarkodikat, hogy figyeljék, és jelentsék, mit csinál Izabella. A jelentések hallatán a Király kezdi hinni, nem hozott rossz döntést. De a mese végén mindenképpen kifogástalan viselkedésű, tiszta lelkű királykisasszony lesz Izabella, aki Rigócsőr királyfi édesanyjának a próbáját is kiállja. A mama álruhában meggyőződik arról, a koldust szereti Izabella, és már szerény, jólelkű, aki leülteti, tiszta, friss vízzel kínálja meg a betérő koldusasszonyt. Izabella házában rend, tisztaság van, és férjéhez, a koldushoz való hűségéről is bizonyságot ad, így méltóvá válik arra, hogy Rigócsőr királyfi felesége legyen.

Ennyi a mese, persze a köré írt jelenetek is szórakoztatóak voltak. Nagyon szép, romantikus mesemusicalt láttunk minden tekintetben. Kocsák Tibor gyönyörű zenéje, ragyogó színészi játék, szép díszlet és jelmez, minden együtt volt, hogy egy kellemes estét töltsenek el a felnőttek is a színházban. A gyermekeket bevonták az előadásba, amikor Rigócsőr királyfi, tanította takarítani, főzni Izabellát, a királylány az eszközöket nem ismerte, azt a gyerekek mondták meg, melyiknek mi a neve, akik nagyon élvezték a történetet, és azt is, hogy segíthetnek.

A további szerepekben láthattuk még a rendezőt, Bozsó Józsefet, továbbá Bodor Szabina, Dominek Anna, Steinkohl Erika, Imre Marcel és Oszvald Balázs tette játékával kedvessé az előadást. Jó gyermekkorunk meséit új köntösbe bújva nagyszerű előadásban, kiváló színészekkel látni.

Dósa Mátyást és Bozsó Józsefet szombaton este a Bob hercegben láthatja ismét a Vízi Színház közönsége.

A fotókat Szojka Cinthia.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Időradír

Színház

A Kávészünet és egy tejeskávé-rajongó (Fotó: Babák Zoltán) A Kávészünet és egy tejeskávé-rajongó (Fotó: Babák Zoltán)

Kis esti Kávészünet a Körös partján

Koncert

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó történelemóra – Hogyan történhetett…

Színház

Kozma Orsi (Fotó: Kepenyes Balázs) Kozma Orsi (Fotó: Kepenyes Balázs)

Kozma Orsi a Vízi Színház színpadán

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect