in , ,

“Szerep!… Álom”

Az utolsó hetéhez érkeztünk hétfőn a Vízi Színház VIII. évadának, ahol Szenes János köszöntötte házigazdaként a nézőket és színpadra hívta Kiszely Zoltán színművészt, az este főszereplőjét. Vers a víz fölött volt, de ugyanúgy lehetett volna Zene a víz fölött is, hiszen a színművész önmagáról mesélt, gyermekkorától kezdve – miért is a színészetet választotta hivatásul –, közben hangoztak el versek, dalok, az este címe: “Szerep!… Álom”.

“Ez az est rólam szól, ezért sok mindent megengedek magamnak Elhangzik néhány kedves régi vers, próza, de olyan is, amit csak mostanában fedeztem fel. Szóba kerülnek szerepek, amiket az elmúlt 25 évben eljátszottam vagy eljátszhattam volna. Énekelek sanzont, musicalt, slágert, de jöhet egy olyan pillanat is, amikor régi nagy színészeinket hívom segítségül. Mindeközben elmesélem milyen volt az első mikrofonom, hogyan tudtam megédesíteni a zord katonaság mindennapjait, vagy, hogy egy vasárnapi ebéd után hirtelen felindulásból miért írtam levelet Kállai Ferencnek. Reményeim szerint a végére az is kiderül: haragszanak-e a gyermekkori álmok.” – írta Kiszely Zoltán, aki gyomaendrődi születésű színművész.

A több mint másfélórás este színes, változatos volt, melyben a versek, dalok mellett vetítés is színesítette az előadást, láthattuk Kállai Ferenccel való találkozását is. Színpadra lépett a színművész felesége, a csodálatos hangú Merényi Nicolette operaénekes is.

Elhangzott Arany János, Janikovszky Éva, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Nyikolaj Koljada, Szép Ernő, Móra Ferenc, Fényes Szabolcs, Erdélyi Mihály versek, prózák, dalok, monológok.

Kiszely Zoltán mindent megtett, hogy a néző jól érezze magát, a közönség pedig hálásan tapsolt előadás közben és a végén is megköszönve az estét.

Galambos Edit

Fotó: Szojka Cinhia

32 csapat küzdött a Kacsa-tó mellett

A Sport-és Vitamin Napon is tarolt Szucsán György töltött paprikája