in , , ,

Mese, tánc, zene ExperiDance-módra

Augusztus 15-én este a VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál 12. versenyprogramját láthatta a közönség a Vízi Színházban, amely – szerda lévén családi nap. Az ExperiDance Produkció Pozsgai Zsolt és Román Sándor rendezésében hozta el Szarvasra a Cinderella című családi mesemusicalt, a story mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról.

A történet Anikáról (Békefi Viktória) szól, akit mostohatestvérei – Flóri és Dóri (Vajda Flóra, Rácz Zsuzsanna) csúfolnak Hamupipőkének –, a maga alkotta mesevilágban él, ahol mesekönyvei lapjain olvasott kedves alakok kelnek életre. Tündérkeresztanya (Koós Réka) segít neki, hogy meglelje boldogságát Albert herceg (Szabó Máté) mellett, akinek nem ártana, ha többet törődne népével. Ezt mondja neki a hercegnőként megjelent Hamupipőke a bálon, és ezt mondta édesapja Lajos főherceg (Mikó István) is, aki szereti fiát, és szeretné megkomolyodva látni az ifjú herceget. Hamupipőke mostohaanyja (Holman Enikő) mindent elkövet, hogy valamelyik lányát vegye feleségül a herceg, de a Zenei miniszter – Züzü (Torma Zsolt) – tudja, hogy van egy harmadik lánya is. Így a Herceg megtalálja Hamupipőkét, akinek a lába beleillik az elhagyott cipellőbe, így feleségül veheti Anikát. Hamupipőkének már nem lesz szüksége többé Tündérkeresztanyára, és a többi mesealakra – Holle anyóra, Aranyhajra, Piroskára, Dorothy-ra, Csipkerózsikára, Pán Péterre, a Szépségre és a Szörnyetegre, Aladinra és Jázminra, Jancsira és Juliskára, Elizára és Annára, Hófehérkére és a hét törpére, és Pinokkióra sem – mert nem kell elmenekülnie bánatában a maga alkotta mesevilágba.

Látványos háttérvetítés, négyfős élőzenekar (Manóknak öltözve), tánc, dalok, szöveg, szép jelmezek, humor jellemezte az előadást, nagyon jó hangokkal, színészi játékkal és sok művészi tánccal. Aranyos, kedves mesejátékot láttunk, amiben minden gyermek, és gyermeklelkű felnőtt megtalálta a maga kedves mesefiguráját.

A szövegkönyvet Pozsgai Zsolt írta. Díszlet Mira János, jelmeztervező Debreceni Ildikó, koreográfus Román Sándor, producer Vona Tibor volt. Hangmérnök Arató Dániel/ Hunyad Attila, fény Szimeszter Balázs, animáció Mira Zéno, koordinátor Fülöp Zoltán. Zenei rendező, hangszerelő Gömöry Zsolt.

Az ExperiDance nevéhez mérten nagyszabású előadással állt a teltházas közönség elé. Érdekes egyveleg a profi táncművészek és profi színművészek együttdolgozása a produkció érdekében. A közönség nagyra értékelte a látottakat, hosszú tapssal jutalmazta a művészeket a színpadon.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Büntetőpárbaj után jutottunk tovább

Jelentősen átalakult hölgycsapattal vág a bajnokságnak Száva Flórián