in , ,

Reformkori miniszínházzal várták a látogatókat Mini Magyarországon

A reformkor jegyében zajlott a Mini Magyarország makettpark új kezdeményezése az elmúlt vasárnap. Az e korhoz kapcsolódó épületeknél időről időre feltűntek a Békéscsabai Jókai Színház színitanodásai, Lakatos Viktória, Szabó Zoltán és Szojka Cinthia, akik Lehoczki Orsolya fuvola-, illetve énekkíséretében idézték fel a makettekhez kapcsolódó verseket, dalokat, beszédeket, vagy egyéb eseményeket.

Megálltak a diósgyőri várnál, a Lánchídnál, ahol Széchenyi beszéde hangzott el, az esztergomi bazilikánál Babits Mihály Dal az esztergomi bazilikáról című versét szavalták, a kaposvári Csiky Gergely Színháznál a Szép Juhászné című operettből énekeltek, a dorozsmai szélmalomnál egy Don Quijote-árnyjátékot adtak elő, a debreceni református nagytemplomnál Ady Endre Óh, Debrecen című verséből idéztek két versszakot, illetve a Grassalkovich-kastélynál Chopin A-moll keringőjére táncoltak.

– A jövőben is lesznek ilyen tematikus napjaink, aminek az első rendezvénye ma a reformkorhoz kapcsolódik. Azért gondoltunk erre a korra, mert sok makettünk van, ami ide kapcsolódik – mondta Klemann Tímea, a makettpark vezetője. – Előzetes terveink szerint a további tematikus napjaink között megidézzük a lovagi kort, illetve felmerült az október 23-ához kapcsolódó program is.

A látogatók fotózkodhattak is a jókais színitanodásokkal.

Utazás a szerelem körül

Mikó istván

Ezerarcú Mikó