in ,

Nyári Mihály nyerte a II. Városi Ultiversenyt

Nyári Mihály
Nyári Mihály

Ugyanarra a hétvégére időzítette beszélgetős, főzőcskézős nyárbúcsúztatóját a város két civil szervezete. Pénteken az Aranykor Nyugdíjas Egyesület, egy nappal később pedig Szarvas Város Barátainak Köre tartotta vidám összejövetelét, s mindkét esetben vízpartra csábították a tagokat. Szeptember 1-jén a Pedagógus Üdülő szolgált helyszínül a II. Városi Ultiversenynek is, ahol a tavalyi tizenkét indulóhoz képest húszra duzzadt a jelentkezők száma.

– Sokan szeretik ezt a játékot. A kártyázás mellett ugyanis sok minden belefér: baráti beszélgetések, viccek, néha akár egy-egy odamondogatás is. Nem azt mondom, hogy észjáték, mert szinte csak lapjárás kérdése a győzelem, de azért egy kis csalafintaság kell hozzá. Ezúttal nem panaszkodhattam Fortunára, és ez döntően befolyásolta a helyezésemet – engedett bepillantást a játék szépségeibe Nyári Mihály főszervező, akiben egyúttal az idei bajnokot is köszönthették.

A verseny hivatásos versenybíró közreműködésével zajlott. Osztásonként mindenki tizenöt partit játszott, ami kb. 40-45 percet vett igénybe. Ezt ötször ismételték meg, ami azt jelentette, hogy a játékosok délelőtt 10 órától 14 óráig szinte megállás nélkül verték a blattot. Az utolsó osztás már irányított volt, vagyis a legeredményesebb játékosok kerültek egy asztalhoz. Végül Eged István salgótarjáni induló harmadik helyezett lett, Koch József (Budapest) pedig az előkelő második helyen zárta a viadalt.

Nyári Mihály elárulta, a versennyel nem érnek véget a kártyajátékok. A civil szervezet székházára hétfő és kedd délutánonként kikerülhetne a foglalt tábla, mivel ilyenkor mindig kisebb csoportokba vegyülve hódolnak az ultinak.

Közben a kerthelyiségben elkészült az aznapi bográcsos menü: csülökpörkölt, főtt krumplival és savanyúsággal. A rendezvényt megtisztelte dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója is, aki a kezdődő színházi évad előadásairól tájékoztatta a megjelenteket. Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna elmondta, céljuk, hogy a családok többgenerációs programként tekintsenek erre a napra, s minél több gyermeket is vendégül láthassanak.

– A visszajelzések azt mutatják, hogy még mindig a középkorosztály az, aki inkább a közösségre áldozza a szabadidejét. Azt gondolom, hogy a családoknak annyira kevés idejük jut egymásra, hogy olyankor inkább együtt vannak, mintsem hogy egy szélesebb körben töltsék el ezt a néhány órát. De nem reménytelen az ügy, amire jó példa ez a nap – tekintett előre töretlen bizalommal a baráti kör elnöke.

A beadott pályázataikkal kapcsolatosan már nem ennyire derűlátó. Három projektjük ugyanis szakmailag és pénzügyileg is zöld utat kapott, forráshiány miatt azonban egyelőre valamennyi várólistára került.

A kör tagjai hisznek benne, hogy lelkesedésük előbb-utóbb révbe ér. Bizonyíték volt erre a nap során érkezett jó hír is, mely szerint a tiszafüredi MA-HAL Országos Halfőző Versenyen halászlé és egyéb halétel kategóriában a baráti kör csapata a legjobbak között végzett. Az előbbit a 2. hellyel jutalmazta a zsűri, az utóbbi pedig egészen arany minősítésig jutott.

Levezetésként a barátok egy közel 3 km-es sárkányhajó túrát tettek meg a Holt-Körösön. Mint ahogy a hétköznapokban is teszik, ezúttal is egy hajóban, egy irányba eveztek.

Közel háromezer kóstolót osztottak szét a szilvanapokon

Galát Dávid, Tóth Patrik és Neumann Péter

Országos döntőbe jutottak: Tóth Patrik területi bajnok, Galát Dávid bronzérmes lett