in , ,

Három ponttal távozott a Vésztő az Erzsébet ligetből

Lévai Balázs
Lévai Balázs

A 7. fordulóból előrehozott hétközi meccsen azt vésztői csapatot fogadtuk, amelyik négy forduló alatt mindössze egyetlen egy pontot tudott szerezni. A látszólagos papírforma nem sok jót ígért a vendégeinknek, viszont az feltétlenül mellettük szólt, hogy az elmúlt két idényben mindkétszer pontot tudtak rabolni tőlünk.

A már jól megszokott tapogatózó játékkal indult a találkozó, az első gólt ígérő megmozdulás Kriska nevéhez fűződik, aki a 11. percben lőtt élesen kapu elé egy szabadrúgást, de Kapusi szögletre tudott menteni. Alig egy perc múlva szintén Kriska adott be, ezúttal akcióból, de a középen érkező Viszkok lábáról leperdült a labda, így oda lett az ordító ziccer.

A 14. percben Benyó kapott labdát a kapunktól 24 méterre, és mivel nem volt aki megtámadja, lövésre vállalkozott, ami annyira jól sikerül, hogy a labda a kapu közepébe tartva, a léc alá vágódott. 0:1.

Mint derült égből a villámcsapás úgy jött ez a találat, percek kellettek amíg megemésztettük azt a tényt, hogy ebben a szezonban vezet ellenünk az ellenfél. A félidő mértani közepén Kriska került lövőhelyzetbe, de 11 méteres próbálkozása a bal kapufa mellé vágódott, sajnos kívülről. A 41. percben kerültünk legközelebb a gólhoz, amikor Murvai gondolt egyet, majd 30 méterről egy igen életerős lövést eresztett meg a vésztői kapura, de a felső lécet eltaláló lövés után a gólvonal elé pattant a játékszer, majd Kapusi magához ölelte azt.

Szerencsétlenségünket hűen tükrözi, hogy szabályos körülmények között másodszor kerültek a 43. percben kapunk elé a vendégek, mégis gólt tudtak szerezni, ekkor egy keresztlabda Kardost talált meg, aki egy bicikli cselt bemutatva, 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 0-2.

A középkezdés után közvetlen, Farkas lőtt 16 méterről kicsivel kapu mellé. Egy félidő alatt két gólos hátrány, nem ígérkezett könnyűnek a folytatás.

A második játékrész szinte alig kezdődött el, megint csak nem voltunk a helyzet magaslatán mikor Tokaji lépett ki középen, de szerencsénkre a lövés pillanatában összecsuklott, így Lévai védeni tudott. Ezek után azt várná az ember, hogy fergeteges rohamokat indítunk legalább az egyenlítés érdekében, de ez most ebben a formában elmaradt, gépiesen, nem sok elképzeléssel szövögettük a támadásainkat, amit a belelkesedett vésztői játékosok könnyű szerrel fojtottak el, esélyt sem adva a gólszerzésre. Nem bírtuk sem középen, sem szélről megbontani a jól tömörülő védelmüket, átlövéseink nemigen akadtak, így saját magunk sírját ástuk meg. Gondjaink tovább nőttek a 91. percben, amikor Kriskát kiállította a játékvezető, ami már nem ezen a találkozón jelentett problémát, ugyanis ekkor már biztos volt a kudarc, viszont a következő meccsekre szóló eltiltásvonzatával sajnos minden bizonnyal számolnunk kell.

Összegezve a látottakat el kell mondanunk, hogy ezen a találkozón rendkívül gyengén teljesítettünk, nem foghatjuk ezt a vereséget György Balázs asszisztensre, akinek még tanulnia kellene a lesszabályt, és nem feltétlen kellene meghallania a meccs hevében elhangzó megjegyzéseket, nem, ezt a vereséget csak magunknak köszönhetjük, mert bár a vendégek rendkívül lelkesen, nagy odaadással tették a dolgukat, de ettől függetlenül, egy kimondva-kimondatlanul, bajnokságra törő csapatnak megfelelő hozzáállással, az ilyen meccseket bizony hoznia kell. Noha még nagyon a bajnokság elején járunk, és felelőtlenség kijelenteni, de lehet, hogy ezek az eltékozolt pontok hiányozni fognak majd a végelszámoláskor. Legközelebb a hétvégén lépünk gyepre, szintén hazai környezetben a Gyula ellen.
Jók: ezen a találkozón senki nem nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

Szarvasi FC – Vésztői SE 0-2 (0-2)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Modes Ottó Péter (Fehér J., György B.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Takács J. (Szikora M.), Kiri B., Murvai D., Bakró G., Zima D. (Moldván K.), Kriska N., Sztojka Á.. Farkas N. (Medvegy Á.), Piti L.
Vezetőedző: Rétes Pál

Vésztő: Kapusi G. – Hoffmann T., Gedó L., Benyó N., Bessenyei L., Horváth D. (Szabó S.), Tokaji Zs., Tóth K., Bányai P., Farkas F., Kardos I. (Kordó Cs.)
Vezetőedző: Zsiros György

Gólszerzők: Benyó N. 14′, Kardos I. 43′

Kiállítva: Kriska N. 91′ (szövegért)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – A mérkőzés elején kimaradtak a lehetőségeink, ezután óriási hibákat követtünk el, védekezésben néhányan gyengébb teljesítményt nyújtottak. Sajnos ez túl sok volt, amit már nem tudtuk kompenzálni.

Zsiros György: – Fegyelmezett játék, sok jó teljesítmény, aki nem látta, csak annak volt meglepetés.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Fotók: Kovács Bence

Galát Dávid, Tóth Patrik és Neumann Péter

Országos döntőbe jutottak: Tóth Patrik területi bajnok, Galát Dávid bronzérmes lett

Tablókra került az ingatlan-nyilvántartás története