in , ,

Győztünk a tizenegyesek meccsén a Gyula ellen

A 6. fordulóban a Gyula FC-t láttuk vendégül hazai környezetben. A szerdai kisiklás után feltétlenül a három pont megszerzése lehetett a célunk, ami a két csapat múltbeli összecsapásait ismerve, egyáltalán nem tartozott a könnyen megoldandó feladatok közé.

Ennek szellemében kezdtünk, a 2. percben Farkas beadását Sztojka tette kapura, ám a gyulai hálóőr védeni tudott. A 13. percben Zima két védő között verekedett ki magának lövési pozíciót 17 méterre, majd célba vette a kaput, de Démusz nagyot nyújtózva védett, a kipattanó Farkas elé került, aki nyolc méterről a már tehetetlen kapust találta telibe.

Ezek után sokáig mezőnyjátékot láthattunk a két csapat részéről ami minden izgalmat nélkülözve, csendesen múlatta az időt. Bár ez így teljesen nem igaz, mert Belanka asszisztens tett róla, hogy azért ne unatkozzunk, két percen belül kétszer is ígéretes támadástól fosztott meg minket azzal, hogy behúzott olyan lest, ami még határeset kategóriába sem tartozott. A 34. percben Bakró lőtt 20 méterről, az erős, középre tartó lövés azonban nem okozott problémát Démusznak. Nagy vonalakban ennyi történ a játékrészben, a gólok a második félidőre maradtak.

Az 51. percben Zima szögletét követően, a középen felugró Pitit meglökték, amit Telek játékvezető büntetendő cselekedettnek ítélt, és a tizenegyes pontra mutatott. A letett labdának a sértett futott neki, majd látványosan a kapu közepébe “panenkázott”. 1-0.

Ezt követően a félidő közepéig újra a már megszokott, helyzet nélküli, változó irányú játékot láthattunk, de ezután láthatóan feljebb kapcsolt a Gyula. A 68. percben Czirok lőtt be erőből egy szabadrúgást, ami egy csapattársát telibe találva pattant kicsivel a kapunk mellé. Ennél nagyobb lehetőség maradt ki a 69. percben, amikor Czirok vezethette keresztbe a labdát balról, majd a 17 méteres lövését kellet Lévainak vetődve védenie. A 73. percben Viszkok passzolt Sztojkának, aki kissé kisodródva, úgy lőtt 11 méterről kapura, hogy a labda a felső lécet súrolva hagyta el a pályát.

A 75. percben Czirok húzott befelé egy cselt követően, majd átlépte a tizenhatos vonalát, a keresztező Szikora becsúszva igyekezett szerelni, de sajnos a lábkisöprés túl látványosra sikerült, így Telek ezt a mutatványt is büntetőnek ítélte meg. A tizenegyest ez esetben is a sértett lőtte, magabiztosan a kapu bal oldalába. 1-1.

Most rajtunk volt a sor, hogy újítsunk, de a 80. percben Klimaj visszagurítását követően Zima lövése még sajnos fölé szállt.

A 85. percben jött el az áhított találat, ekkor Klimaj beadását követően Sztojka csinált egy cselt, majd buktatták, mivel ez is a büntetőterületen belül történt, így most sem maradhatott el a tizenegyes. Ahogy az előbbi két esetben, úgy most is a sértett futott neki a labdának, majd a kapu bal oldalába helyezett. 2-1.

A 90. percben Medvegy egy labdáért folyó küzdelemben hasba talpalta Tövishátit, amiért Telek kiállította játékosunkat.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy az első félidőhöz képest mozgalmasabb másodikat láthattunk, amit a ritkaságnak számító három tizenegyes tett élvezhetővé, a közepes színvonalú összecsapáson méltó ellenfelünk volt a Gyula, minimális különbségű sikerünk megérdemeltnek mondható. Ami a lényeg, hogy a három pontot amiért pályára léptünk sikerült megszereznünk, bár ezúttal is elmaradt a látványos játék, de most ilyen passzban vagyunk, a győzelmet nem kell megmagyarázni, a játék meg lesz majd jobb is. Legközelebb jövő vasárnap lépünk pályára, de nem bajnoki, hanem Magyar Kupa meccsen, amelyen az NBIII-as Debreceni EAC csapatát látjuk vendégül.
Jók: Viszkok, Bakró.

Szarvasi FC 1905 – Gyulai FC-Termál 2-1 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Telek András (Bozó N., Belanka Zs.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Klimaj Z.), Takács J. (Kukovecz D.), Szikora M., Kiri B., Medvegy Á., Bakró G., Zima D., Farkas N. (Magyar M.), Piti L. (Murvai D.), Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gyula: Démusz D. – Bogár I., Barbu R-E., Nagy S., Kukla Zs., Repisky D. (Tövisházi M.), Kovács I. (Radics D.), Patkás G., Czirok J., Nagy E. (Timkó P.), Okos I.
Vezetőedző: Bíró Róbert

Gólszerzők: Piti L. 51′ (büntetőből), Sztojka Á. 85′ (büntetőből) illetve Czirok J. 75′ (büntetőből)

Kiállítva: Medvegy Á. 90′ (veszélyes játékért)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Ugyanaz a forgatókönyv, mint szerdán, kimaradt helyzetek az elején, beleerősödő ellenfél, egyéni hibák, de a lényeg a három pont.

Bíró Róbert: – Győzelmi esélyt szalasztottunk el a hazai csapat ellen, ugyanis mind null–nullnál, és egy–egynél is meccslabdánk volt, de ennek a csapatnak van jövője, van mire építeni.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Keller Dávid (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Stílusosan köszöntötték a 90 éves Csikós Györgyöt

Csanádi László és Csanádi Regő

Szemétszedéssel indult az idei mobilitási hét