in ,

Szemétszedéssel indult az idei mobilitási hét

Csanádi László és Csanádi Regő
Csanádi László és Csanádi Regő

Minden évben szeptember 16-a és 22-e között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét, aminek az elnevezése az idén a “mix and move” szlogennel egészült ki, amivel a kerékpárral és a tömegközlekedéssel, illetve ezek kombinálásával való közlekedésre szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet.

Évről évre visszatérő elem a programsorozatban a szemétszedés, amit hagyományosan a hagyományosan a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete vesz a szárnyai alá. A nagycsaládosok állandó partnere rendezvényeiken az MTTSZ Szabadidős és Lövész Klub szarvasi szervezete.

A szemétszedést mindig valamelyik hétvégi napra teszik, hogy ne csak a felnőttek, de a gyerekek is el tudjanak jönni.

– Nekünk nagyon fontos az, hogy tiszta környezetet hagyjunk a gyerekeinkre, unokáinkra, ezért ebben mindig nagyon lelkesen részt veszünk – mondta Gombár Györgyné Hajni, az egyesület tagja.

Az idén harmincegyen jöttek el a meghirdetett akcióra, aminek indulópontjaként a Szarvasi Arborétum parkolóját jelölték meg. Az út mellől felszedett hulladék zsákokba került, amit a KOMÉP szedett össze és szállított el.

Az akcióban résztvevőket kellemes meglepetés érte, amikor Demeter István, a Katalin II kapitánya felajánlotta, hogy a szemétszedőket elviszi egy hajókázásra, amire valószínűleg a 22-i autómentes napon fognak sort keríteni a nagycsaládosok.

Győztünk a tizenegyesek meccsén a Gyula ellen

Néma csenddel kezdődött a Hunyadi mérkőzése