in , ,

Szarvasi karatesiker felnőtt nemzetközi mezőnyben: Borzi Balázs ezüstöt szerzett

Borzi Balázs balról
Borzi Balázs balról

A szarvasi karatésok első felnőtt érmét nemzetközi mezőnyben Borzi Balázs szerezte a Lengyelországban megrendezett Polish Openen. Korosztályosaink Magyar Bajnokságon elért sikereit követően – a haladók közt Szarvas a legjobban szereplő vidéki egyesületként zárt – most már a felnőttek között is eredményt mutathat fel városunk karatecsapata.

Bielsko-Bijala adott otthont a XII. Polish Open karateversenynek, ahol 33 ország 1600 versenyzője indult el. A hosszú szünet után tavasszal a Magyar Bajnokságon még U21-ben induló Borzi Balázs négy magabiztosan uralt mérkőzést követően – melyből hármat nagy fölénnyel nyert, kettőt közülük nyolc pontos maximális különbséggel idő előtt befejezve – a Polish Open döntőjébe verekedte magát, ahol csupán attól a dán Caspertől kapott ki, aki Tampereben a felnőtt Eb-n ezüstérmes volt. A meccs felénél egy villámgyors fejrúgást követően versenyzőnk vezetett 3:1re, ám előnyét sajnos nem sikerült a végéig megőriznie, így végül ezüstéremmel zárt, amellyel így is a kategória legjobb magyar eredményét könyvelhette el.

Polish Open, felnőtt férfi -60kg – Borzi Balázs (Szarvas) – 2.hely
1. mérkőzés: Drabek (cseh) 7:2
2. mérkőzés: Sieradzki (lengyel) 13:5 (8 pont különbség)
3. mérkőzés: Hansen (dán) 1:1 bírói 3:2
elődöntő Pakhomov (ukrán) 9:1 (8 pont különbség)
döntő Casper (dán -Tampere Eb 2.) 3:4

Ugyanezen a napon versenyeztek fiataljaink a Szekszárdon megrendezett Cikádor Kupán, ahol ezúttal Megyesi Hunor szerepelt eredményesen, aki bronzéremmel gazdagította klubunkat.

A szarvasi karatésok következő megmérettetése a Szigetszentmiklóson megrendezésre kerülő Hungarian Open Saman Kupa lesz.

Díjat nyert a Szarvasi Mozzarella mascarponéja

Fakó keselyű

Kedvenceink lakomája az állatok világnapján