Connect with us

Zöld zóna

Kedvenceink lakomája az állatok világnapján

Fakó keselyű
Fakó keselyű

Hagyomány, hogy Assisi Szent Ferenc halálának a napján, vagy ahogy legtöbben ismerik, az állatok világnapján a Körösvölgyi Állatpark lakóinak kedvenc eledelükkel kedveskednek gondozóik.

– Világszerte a természet, az állatok, a vadvilág védelmére hívjuk fel a figyelmet ezen a napon. A tavaly évhez hasonlóan komplett étlappal készültünk a látogatók, illetve az állatok számára, mondta Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője.

A program a hollók tízóraijával kezdődött, aminek során a madarak röptében kapták el a főtt tojásokat. Őket a borzok és a rókák követték, akiknek hússal és gyümölcsfalatokkal kedveskedtek gondozóik. A vízimadarak a nagy érdeklődésre való tekintettel többször is kaptak a szárnyasoknak készült tápból. A délelőtt fénypontja a bölények ebédje volt, ami répából és almából állt.

Ottjártunkkor épp a fakó keselyűk etetése zajlott. Mindkét madár a szegedi vadasparkból tojás formájában érkezett, amiket a túzokmentő állomáson keltettek ki őket. Emberkézben nevelkedtek, így nagyon barátságosak. Egyelőre nem tudni, milyen neműek, ezt majd a tollukból genetikai vizsgálattal lehet meghatározni. Ők darabolt csirkefarhátat és pulykaszárnyat kaptak.

Innen a szomszédjához, a jávorszarvashoz vonultak a park munkatársai vezetésével a látogatók. Őt fűzfaággal, almával és répával kínálták. A nap egyik fénypontja a gímszarvas etetése volt. Bátor épp a szarvasbőgést gyakorolja ez időtájt, minden hímnemű látogatónak bemutatja, hogy mire képes háremének védelme érdekében.

A szemben Bátorral a dámszarvas Villám és családja sem maradt ki az ünnepi ebédből, majd a program vaddisznólkodással zárult.

Az eseményre Békésszentandrásról, Mezőberényből, Kétpóról, Hódmezővásárhelyről és természetesen Szarvasról érkeztek kisebbek és nagyobbak, árulta el kérdésünkre Körömi Krisztina látogatóközpont-vezető.

Népszerű

Kurszán, Aida és Nagy István agrárminiszter (Fotó: Babák Zoltán) Kurszán, Aida és Nagy István agrárminiszter (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy István: Isten hozott mindenkit a csodák birodalmában

Zöld zóna

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tegnap megnyitott a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect