in , , ,

A Hunyadi vitte el a három pontot a hármas rangadóról Csabacsűdről

A hétvégén három hazai csapat mérkőzött Csabacsűdön, a Csabacsűdi GyLSE látta vendégül a szomszédos Békésszentandrási Hunyadi MLSE és a szintén hazai játékvezető-válogatottat, ami érdekes és szórakoztató másfél órát eredményezett.

Eleve felmerül a kérdés, hogy egy ilyen szomszédvári rangadóra miért olyan játékvezetőt delegálnak, aki korábban mindkét csapatban játszott? Az egyik partjelző a szentandrási Révész Norbert, társa a megpróbáltatásban a szarvasi Brlás Zsolt volt. És itt nem arról van szó, hogy részrehajló volt a vezetés, de nyilván a játékosok is más nexusban vannak a korábbi csapattárssal, mint egy idegennel. Ennek meg is lett az eredménye: tíz sárga, ami valljuk be, nem lett volna benne ebben a mérkőzésben vehemenciáját és a szabálytalanságokat tekintve. A sárgarangadót a hazaiak nyerték 6–4-re, bár ehhez a meggyőző előnyhöz kellett az is, hogy Sonkoly Lajos edző a kispadról is ki tudjon húzni Steigler zsebéből egyet.

A mérkőzés egyébként sem kezdődött jól a Csabacsűdi GyLSE számára. Ritka, hogy már a bemelegítési szakaszban le kelljen cserélni játékost, ez most megtörtént. Sovány Pálnál derék- és hátproblémák jelentkeztek, nem először. Korábban mérkőzés közben kellett emiatt lehozni őt. Ez kibillentette a csapatot. Erre jött az, hogy Hudák Roland az ötödik percben egy a tizenhatos vonalától elvégzett rúgásnál meghúzódott, összeesett, hogy mentőt kellett hívni hozzá.

A mérkőzést egy 8. percben a Szentandrási kapus, Szabó Zoltán mellévetődött egy labdának, nem úgy Viszkok Gábor lábának. Steigler habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A lehetőséget Koppányi Péter váltotta gólra (1-0).

A 22. percben jött a válasz. Egy kapu előtti kavarodásból Szabó Máté lőtt kapura. Jansik János nem láthatta, ezzel gyorsan át is esett a tűzkeresztségen (1–1).

A 27. percben egy szépen felépített támadásból vette át a vezetést a Hunyadi. Lós István érkezett a labdával az alapvonalra és tolta be középre az ötös magasságába. A labda átjutott az érkező játékosok között, de nem Gulyás Ádám lábána, aki kapásból hatalmas gólt lőtt (2-1).

A mérkőzés második félidejében váltakozó mezőnyfölény mellett Bódai Nándor és Romhányi Roland vette még be a hazaiak hálóját, ezzel beállították a 1-4-es végeredményt.

A Hunyadi az elmúlt rossz sorozata után egyelőre nem éremesélyesként, viszont nyugodtan érkezett, jelentett ki Virág Imre.

– Nem úgy jöttünk ide, hogy mindenki minket akar megverni. Nyugodtan akartunk focizni. Ez látszott is a sárgákban. Mi is megkaptuk a sárgáinkat, ők is megkapták. Rangadóhoz méltó volt. Szerencsére meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Utána próbáltunk kontrákra játszani, ami kisebb-nagyobb hibákkal sikerült is. Úgy néz ki, nekünk jobban sikerült koncentrálni a végéig – foglalta össze a mérkőzést a lefújás után Öpi.

– Nem úgy mentünk fel, ahogy egy rangadóra kell. Lehet, hogy nagyobb volt az akarás, mindenki bizonyítani szeretett volna, ez így rányomta a bélyegét a játékunkra, görcsösebbek lettünk – ezt már a hazaiak trénere, Sonkoly Lajos nyilatkozta a mérkőzés végén.

– Egy ilyen meccsen nem lehet hibázni. Sajnos mi hibáztunk a védelemben és a támadásokban is, így együtt ez már nagyon sok volt egy ilyen meccsen. Az eredménykülönbség azért jött ki a második félidőben, mert próbáltam úgy belenyúlni a csapatba, hogy támadólag tudjunk fellépni, ezért védőket hoztam le, a védelmünk szellősebbé vált. szerettük volna visszafordítani a mérkőzést, de legalább ikszre hozni – mondta Luigi a taktikáról.

Csabacsűdi GyLSE – Békésszentandrási Hunyadi MLSE 1–4 (1–2)

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland (8′ Jansik János) – András Attila Xavér, Gilik Attila, Kiss Gábor – Viszkok Csaba, Bertók Gergő (75′ Bobvos Richárd)– Endrefalvi Erik, Sándor János, Kasik Márk, Viszkok Gábor (65′ Magda Tibor) – Koppányi Péter, cserék: Sovány Pál, Sonkoly Lajos, Hraskó Tibor
Edző: Sonkoly Lajos

Jók: Viszkok Csaba, Gilik Attila

Békésszentandrási Hunyadi MLSE: Szabó Zoltán – Borgulya János, Kis Mátyás, Kozák Balázs (72′ Filyó Tamás), Szabó Máté – Olasz István, Bódai Nádor, Tasi Norbert – Virág Imre (77′ Pásztor Dávid), Lós István (89′ Romhányi Roland) – Gulyás Ádám (87′ Uhljár Szabolcs), cserék: Babák Zoltán, Kiss Tibor, Romhányi Roland
Megbízott edző: Virág Imre és

Jók: Borgulya János, Szabó Máté, Bódai Nándor, Tasi Norbert

Európai Diáksport Nap a Benkában

Milánt Kölnben cserben hagyta a technikája